VIDEO ŞOCANT Tânăr de 26 de ani, omorât de urs în Harghita. Bărbatul a apucat să fugă doar 300 de metri de animal, într-o pădure

Bărbatul de 26 de ani dispărut după ce, alături de alte două persoane, a încercat să alunge un urs care a atacat o stână din judeţul Harghita, a fost găsit mort în pădure.

24 iul. 2021, 11:31
VIDEO ŞOCANT Tânăr de 26 de ani, omorât de urs în Harghita. Bărbatul a apucat să fugă doar 300 de metri de animal, într-o pădure

Din datele primite în Dispeceratul ISU Suceava, în această dimineaţă, în jurul orei 7:40, jandarmii suceveni au găsit trupul  tânărului de 26 de ani, care a fost dat dispărut ieri seară. Acesta se afla la o distanţă de aproximativ 300 de metri, faţă de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viaţa”, anunţă autorităţile. S-a constatat că tânărul a fost omorât de urs.

Jandarmii l-au preluat şi au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre judeţul Harghita. ”Ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stăni, amplasată pe raza judeţului Harghita, şi cei trei bărbaţi au încercat să alunge ursul”,  a transmis ISU Suceava.

Citeşte şi Urşii continuă să facă probleme în Harghita. 26 de apeluri la 112 în doar patru zile. Au fost emise mesaje RO-ALERT

Sursa citată a precizat că un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni şi fiind transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului.

Un alt tânăr de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind căutat încă de vineri seară în pădure, de jandarmi montani şi poliţişti. Acesta este cel care a fost găsit decedat, omorât de urs. Cel de-al treilea bărbat este cel care a reuşit să sune la 112. Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din judeţul Harghita.

Citeşte şi Alertă la Suceava, după ce doi oameni au fost atacaţi de urs. Una a ajuns la spital cu rani grave, iar cealaltă este căutată de salvamontişti în pădure!

Un urs a atacat o vacă într-o pășune. Trei localnici s-au dus cu bâtele să-l sperie. Unul dintre bărbați a fost rănit grav după ce ursul l-a atacat, un alt bărbat e dat dispărut

Incidentul s-a produs în zona Poiana Boilor, satul Drăgoiasa, când un urs a atacat o vacă de pe o păşune iar trei bărbați, păstori, s-au dus cu bâtele să îl sperie, în speranţa că pot salva vaca.