Tânăr din Botoşani, condamnat la 6 ani de închisoare. Se dădea procuror DIICOT, avocat sau preot, avea girofar la mașină și oficia înmormântări

Un tânăr de 35 de ani din Dorohoi a fost condamnat definitiv la peste 6 ani de închisoare pentru înșelăciune, după ce a escrocat un pastor cu 11.500 de euro. Bărbatul se dădea procuror DIICOT, avocat sau preot și oficia chiar și înmormântări.

06 ian. 2022, 10:37
Tânăr din Botoşani, condamnat la 6 ani de închisoare. Se dădea procuror DIICOT, avocat sau preot, avea girofar la mașină și oficia înmormântări

Sorin Alin Verincianu și-a aflat miercuri pedeapsa finală într-un dosar în care a escrocat un pastor neoprotestant. Curtea de Apel Suceava a menținut soluția pronunțată de Judecătoria Rădăuți, astfel încât tânărul de 35 de ani din Dorohoi are de executat o pedeapsă de 5 ani, 7 luni și 156 de zile (aici fiind incluse și resturi de pedeapsă mai vechi), adică mai bine de 6 ani. În plus, el a fost obligat să plătească unui pastor neoprotestant suma de 11.500 de euro.

Totul a pornit în luna martie a anului 2020, la o biserică neoprotestantă din Vicovu de Jos. În incinta bisericii, în timpul slujbei, a intrat un necunoscut, care oprise mașina în fața locașului. Venise cu un BMW negru, cu girofar de poliție și cu stroboscoape luminoase, toate pornite. Bărbatul a intrat în biserică, fluturând o legitimaţie falsă şi spunând că este procuror şi urmăreşte un suspect, potrivit monitorulsv.ro.

Citeşte şi: Soţia criminalului de la Oneşti şi-a petrecut sărbătorile după gratii. Judecătorii nu au lăsat-o să meargă acasă ca să-şi vadă mama în vârstă de 99 de ani

După două săptămâni, l-a abordat din nou pe pastorul bisericii, de la care a aflat că are un proces ce dura de 7 ani pentru o moștenire și s-a oferit să-l ajute, întrucât, pe lângă funcția de procuror DIICOT, ar fi și avocat.

I-a cerut şi bani mulţi pentru proces. Inişial, 1.000 de euro apoi şi alte sume, pastorul ajungând să-i plătească falsului procuror DIICOT și avocat 56.450 lei, pe parcursul a trei luni.

Pastorul nu a fost singura victimă a falsului procuror DIICOT. Acesta a mai păcălit un bărbat din zona Vicovului, căruia i-a emis o adeverință falsă care îi dădea dreptul că circule ”nelimitat, la orice oră din zi și din noapte, în perioada stării de urgență”. Mai mult, l-a folosit pe acesta pe post de şofer.

Citeşte şi: Dosarul dublei crime de la Iaşi ar putea lua o nouă întorsătură. O pereche de pantofi l-ar putea scăpa pe studentul marocan de acuzaţia de omor

De asemenea, tânărul din Dorohoi s-a dat ziarist şi i-a șantajat pe cântărețul de muzică populară Alexandru Recolciuc, directorul Spitalului Județean Suceava, pe starețele mănăstirilor Voroneț, Probota și Dragomirna, dar și pe un deputat. Tuturor le-a cerut sume de bani pentru a nu publica anumite fotografii compromițătoare.

Dar cele mai multe, escrocherii le-a făcut în haine preoţeşti. A păcălit zeci de oameni şi firme să-i dea bani pentru construcţia unui lăcaş de cult, iar de la o societate din Bucureşti a comandat obiecte bisericeşti în valoare de aproximativ 20.000 de lei, pentru care nu a mai plătit nici un leu.

De altfel, Sorin Alin Verincianu a fost săltat prima dată de polițiști de la o înmormântare, unde era îmbrăcat în preot şi se pregătea să oficieze slujba religioasă.