Tânără arsă pe faţă cu ceară la un salon de înfrumuseţare din Iaşi

A ajuns la spital arsă cu ceară depilatoare. O tânără de 25 de ani din Iaşi s-a dus la un salon de înfrumuseţare, însă a ajuns la urgenţă cu arsuri de gradul II pe faţă, provocate de ceara aplicată de cosmeticiană. Tânăra este decisă să dea în judecată salonul de înfrumuseţare.

RomaniaTV.net
08 apr. 2012, 09:04
Tânără arsă pe faţă cu ceară la un salon de înfrumuseţare din Iaşi

Pacienta a ajuns pe mîna chirurgilor plasticieni, care au însă un prognostic rezervat cu privire la sechele.

Pacienta a ajuns în serviciul nostru de urgenţă extrem de speriată şi cu arsuri de gradul I şi II la nivelul feţei, mai precis în zona frontală şi în zona nasului. A fost aplicată probabil o ceară depilatoare cu temperatură mult crescută.  Arsurile sunt importante şi au necesitat terapie de urgenţă. A fost vorbă de o intervenţie a chirurgilor plasticieni. Există riscul a numeroase complicaţii, de ordin septic, infecţios. Pronosticul din punct de vedere estetic şi funcţional nu este unul dintre cele mai bune„, a declarat la România TV doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la secţia Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Ciuhodaru a adăugat că „există riscul ca pacienta să rămână cu sechele importante” şi că dorinţa ei de a da în judecată salonul de înfrumuseţare este „justificată”. „Evoluţia poate fi imprevizibilă„, a spus medicul.

El a arătat că, în aceste zile, în preajma sărbătorilor pascale, cazuri de acest gen curg „pe bandă rulantă”.

„Sunt arsuri provenite şi de la vopsele de păr sau alergii la vopsele. Le recomand doamnelor şi domnişoarelor să verifice de unde cumpără aceste vopsele, unde îşi fac tratamentele cosmetice şi să aibă mare grijă la incovenientele care pot apărea de la aceste tratamente”, a conchis Chiuhodaru.