Tânăra care şi-a ucis prietena în Mangalia, dusă la IML pentru expertiza psihiatrică

Tânăra care și-a ucis prietena într-un hotel din Mangalia a fost adusă joi la IML Constanța. Fata va fi supusă unei expertize psihiatrice.

17 aug. 2023, 12:58
Tânăra care şi-a ucis prietena în Mangalia, dusă la IML pentru expertiza psihiatrică

Tânăra care și-a ucis prietena într-un hotel din Mangalia a fost adusă la Institutul de Medicină Legală Constanța pentru a fi supusă unei expertize psihiatrice. Anchetatorii le-au cerut legiștilor să prezinte un raport în care să arate dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a ucis-o pe Alina, cea mai bună prietenă a ei, după care i-a abandonat cadavrul într-un parc din stațiune.

Potrivit procurorilor, Lorena nu ar fi dat dovadă de remușcări până acum. Mai mult, potrivit Digi 24, tânăra de 18 ani din Vaslui are mai multe leziuni pe corp, iar anchetatorii vor să știe dacă și le-a provocat singură sau dacă le are în urma conflictului cu victima.

Citește și Primele imagini înfiorătoare cu crima din Mangalia! Criminala cară cadavrul prietenei sale cu trolerul noaptea prin parc

În urmă cu mai bine de o săptămână, Lorena și-a ucis prietena, în camera în care locuiau împreună. I-a pus trupul într-un geamantan și l-a abandonat într-un parc. La audieri, tânăra le-a spus polițiștilor că o cunoștea pe victimă din clasa întâi și că de-a lungul timpului au avut mai multe divergențe.

Lorena le-a povestit anchetatorilor că în seara crimei se certase iar cu Alina. „Am început să tremur, am luat cuțitul care era pe un raft și inițial am ezitat însă după am înjunghiat-o. (…) Nu am vrut să o omor, însă am avut un moment în care mi-am pierdut firea și am săvârșit această faptă”, a spus ea. După ce Alina a murit, colega ei a băgat-o într-o valiză, apoi a chemat un taxi.

A dus trupul Alinei în parc. ”Am mai stat câteva minute, m-am uitat în jur să văd dacă sunt camere de filmat sau persoane care m-ar putea vedea și întrucât nu era nimeni m-am apropiat de prima bancă și am abandonat trupul”.

Psihologii care au consultat-o pe tânăra din Vaslui sunt de-a dreptul oripilați de lejeritatea cu care criminala a povestit ce s-a întâmplat în noaptea fatidică și spun că rar au văzut un astfel de caz halucinant.

„Nu există urme de regret, le mimează în speranța că va obține o pedeapsă mai mică. A povestit că după ce a înjunghiat-o pe fată i-a ținut acesteia mâna la gură ca sa nu se mai audă cum horcăie. Psihologul a întrebat în ce poziție se afla ea, ce făcea atunci, la ce s-a uitat în acele 30 de minute. A răspuns foarte calm: mă uitam în ochii Alinei. Da, s-a uitat cum se scurge viața din prietena ei, cum își dă duhul. Ba chiar a spus că i s-a părut puțin timp, dar când s-a uitat la ceas a văzut că trecuseră 30 de minute”, au dezvăluit surse din anchetă, pentru Cancan.

„Fata pare a avea profil de psihopat. În niciun caz nu a fost un moment de nebunie. Nu a avut în niciun moment intenția să-și salveze prietena, ci i-a pus mâna la gură ca să o asfixieze. Este un caz de sadism, numai criminalii în serie își privesc victimele până își dau ultima suflare. Apoi a trântit-o pe jos, fix cum era fata îmbrăcată, într-un maiou si lenjerie intimă. A lăsat-o pe jos într-o baie de sânge și a căutat un geamantan. A mărturisit că s-a chinuit mult timp să-și bage prietena acolo, fiind nevoită să facă o mulțime de manevre, fără să-i pese că-i rupe Alinei oase, ori că a dat-o cu fața de gresie. Deși spune că regretă, nu există nici măcar un gest în această crimă, care să arate un strop de omenie. Pentru că este femeie, iar Alina era îmbrăcată extrem de sumar, Loredana ar fi trebuit să o acopere pe fată cu o pătură, dacă ar fi simțit un strop de empatie. Nu, ea parcă a vrut să o facă de râs pe prietena ei chiar și după moarte și să o expună într-o manieră rușinoasă”, au mai spus surse din anchetă.