Tânărul bătut de şeful Poliţiei din Bolintin Vale susţine că nu a făcut scandal. „M-au omorât, cu bâte, cu pulane. M-a leşinat”

Marin Leonard, tânărul bătut de comandantul Poliţiei din localitatea Bolintin Vale, a declarat că nu a făcut scandal şi nu înţelege nici acum de ce a fost snopit în bătaie. A mărturisit că a fost trântit la pământ şi lovit cu bastoanele.

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 18:23
Tânărul bătut de şeful Poliţiei din Bolintin Vale susţine că nu a făcut scandal. „M-au omorât, cu bâte, cu pulane. M-a leşinat”

Într-un interviu acordat postului Antena 3, Robică, aşa cum este cunoscut în comunitate, afirmă că a fost bătut şi de o poliţistă.

În urmă cu o săptămână, în sâmbăta dinaintea Paştelui, mai mulţi poliţişti şi jandarmi au intervenit în forţă într-o comunitate de romi din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.

Descindere în forţă a poliţiştilor la Bolintin Vale. Dosar penal pentru purtare abuzivă pe numele şefului poliţiei VIDEO

După câteva zile de la producerea incidentului, a apărut pe Internet o filmare în care şeful Poliţiei din Bolintin Vale, comisarul Marian Costel Şerban, snopeşte în bătaie un tânăr aflat la pământ, cu mâinile la cap.

Şeful Poliţiei din Bolintin Vale a fost demis din funcţie şi este cercetat penal pentru purtare abuzivă

Strigătele de durere ale tânărului i-au lăsat impasibili pe poliţiştii şi jandarmii aflaţi la faţa locului.

„Eram în casă. Eu nu m-am băgat la cearta asta, n-am avut treabă cu ei, şi eram acolo în casă. Şi mă pomenesc cu mascaţii în casă, m-au pus pe burtă, au intrat la mine în casă. (…) Mi-au dat bătaie acolo, m-au luat de acolo şi m-au pus aici, pe burtă. Aici a sărit pe mine, m-au omorât, numai cu bâte şi cu fier dinăla şi cu pulane mi-au rupt şi mâna, şi piciorul. Mi-au dat jos adidaşii din picioare şi m-au bătut numai pe călcâie aici. M-a leşinat aici. Peste o jumătate de oră m-au bătut aici”, a declarat Marin Leonard, conform Antena3.

Deşi în imagini se vede doar un bărbat îmbrăcat civil care îl bate cu picioarele, Marin Leonard susţine că a fost bătut de mai multe persoane.

„Stăteam cu mâinele la ceafă şi piciorul lui era aici, pe capul meu. Doi jandarmi mă ţineau de picioare şi doi poliţişti mă băteau la picioare. Şi miliţianca aia sărea pe mine, mi-a rupt coastele”, a mai explicat tânărul.

Tânărul a mărturisit că nu are cazier şi că este nevinovat.

În urma incidentului, şeful Poliţiei din Bolintin a fost demis din funcţie. Comisarul Marian Costel Şerban este urmărit penal pentru purtare abuzivă.

Ameninţări cu moartea în urma scandalului din Bolintin: „Torturez orice român găsesc pe stradă”