Țara care a interzis trolerele. Ai mare grijă unde pleci în vacanță, dacă vrei să nu cheltuiești mai mult decât ai plănuit

O țară des vizitată de români tocmai a interzis trolerele, așa că ai mare grijă unde pleci în vacanță vara aceasta.

14 iun. 2023, 19:51
Țara care a interzis trolerele. Ai mare grijă unde pleci în vacanță, dacă vrei să nu cheltuiești mai mult decât ai plănuit
Țara care a interzis trolerele pe stradă

Dacă aveți de gând să mergeți în vacanță în Croația, fiți foarte atenți, pentru că primarul din orașul Dubrovnik a luat o decizie care va intra în vigoare vara aceasta. Turiștii vor fi bineveniți, dar cu o simplă condiție – să nu-și aducă trolerele cu ei.

Citește și: Insula Îndrăgostiților din Croația este scoasă la vânzare! Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să locuiești pe insula în formă de inimioară

Mato Frankovic a luat această decizie după ce localnicii s-au plâns în mod repetat de zgomotul pe care roțile acestora îl fa. De acum, turiștii trebuie să își care trolerele în mână prin centrul vechi. Pe viitor, va fi construit un loc special în apropierea aeroportului, unde turiștii vor fi obligați să își lase trolerele, bagajele fiind mai apoi transportate, contra cost, la adresa de cazare.

Restricțiile se referă numai la trolere, gențile de mână și rucsacurile putând fi folosite fără probleme. Primăria Dubrovnic atrage atenția și asupra faptului că este interzis plimbatul animalelor de companie fără lesă, mersul pe stradă dezbrăcat și cățăratul pe monumente, potrivit Rador.

Citește și: Trei lucruri de care să ţii cont dacă vrei să pleci într-un city break cu bani puţini

De asemenea, regulile interzic și articolele vestimentare cate promovează consumul de droguri, dormitul în public sau consumul de alcool în apropierea spațiilor publice protejate, precum școlile.

Turiștii care vor să ducă distracția la un alt nivel și se bucură de viața de noapte croată se pot alege cu amenzi de până la 4.000 de euro pentru tulburarea ordinii publice.