Ţara în care nu ai nevoie de bani ca să-ţi cumperi o casă. Preţul este exprimat în grâu sau usturoi

Criza economică globală a afectat, aşa cum era de aşteptat, şi sectorul imobiliar. În acest context, dezvoltatorii dar şi agenţii imobiliare se văd nevoiţi să caute soluţii pentru ca cererea de locuinţe să crească. Pentru a rezolva această problemă, un dezvoltator imobiliar a avut o idee ingenioasă.

23 iun. 2022, 14:44
Ţara în care nu ai nevoie de bani ca să-ţi cumperi o casă. Preţul este exprimat în grâu sau usturoi

Prețurile de pe piața imobiliară au explodat, mulţi oameni aflându-se în imposibilitatea de a avea propria casă. Există, însă, o ţară în care nu ai nevoie de bani ca să-ţi cumperi o locuinţă. Preţurile sunt exprimate în alimente, cel mai frecvent grâu sau usturoi. Ideea îi aparţine unui dezvoltator imobiliar chinez.

Dezvoltatorii imobiliari chinezi se străduiesc să crească vânzările, după ce, în perioada ianuarie-martie, numărul tranzacţiilor a scăzut dramatic, pe măsură ce restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru combaterea pandemiei au generat îngrijorări că o corecţie gravă a pieţei imobiliare ar putea pune în pericol ţinta de creştere economică pentru 2022 stabilită de Beijing la 5,5%.

Ţara în care nu ai nevoie de bani ca să-ţi cumperi o casă

Astfel, chinezilor li se dă posibilitatea să cumpere locuințe oferind un avans care constă în grâu sau usturoi, scrie adevărul.ro. Această strategie este în vigoare până pe data de 10 iulie. Concret, dacă vrei să-ţi cumperi o casă în China va trebui să dai un avans de 500 de grame de grâu sau usturoi. Echivalentul în bani este de 1,5 yuani, undeva la 0,30 de cenți.

Citeste si Vladimir Putin avertizează că vine o criză globală, cu creşteri de preţuri, şomaj şi lipsa alimentelor. Rusia îşi deschide piaţa pentru India şi China

Din fericire, această strategie s-a dovedit câştigătoare. Dacă dezvoltatorii din China au fost pe minus cu vânzările, acum vor avea de câștigat. Nu doar ei, ci și viitorii proprietari. Aceştia vor beneficia fie de parcare gratuită, fie de renovări, în funcție de preferințe și posibilități.

Totuşi, această variantă de achiziţie a unei locuinţe cu plata în grâu sau usturoi vizează doar anumite categorii de chinezi: agricultorii, fermierii dar și persoanele care nu dispun de bani suficienți.

Oraşele din China au introdus sute de măsuri de relaxare a tranzacţiilor imobiliare în acest an, în ideea de a relansa un sector care este responsabil pentru un sfert din Produsul Intern Brut al celei de a doua economii mondiale. Astfel de măsuri includ avansuri mai mici, subvenţii şi termeni mai favorabili pentru gospodăriile cu mai mult de un copil.

Citeste si China a primit semnale de la extratereştri. Raportul ştiinţific care atesta asta a fost şters ulterior de pe toate site-urile

 


loading...
Partenerii noștri