Târgovişte: Incendiu la compartimentul motor al unui tren InterRegio, fără a exista victime

Un incendiu a izbucnit, vineri, la compartimentul motor al unui tren InterRegio care circula de la Bucureşti la Târgovişte, iar cei 35 de călători aflaţi în vagoane au fost evacuaţi, fără a exista victime.

RomaniaTV.net
07 sept. 2012, 11:36
Târgovişte: Incendiu la compartimentul motor al unui tren InterRegio, fără a exista victime

Incidentul a avut loc la intrarea în Târgovişte, la mai puţin de 500 de metri de gară, lângă pasarela rutieră de centură din apropierea combinatului Mechel.

„A fost sesizat fum din compartimentul motor al trenului, de către un călător, iar mecanicul a fost anunţat şi a oprit trenul. El a încercat să stingă incendiul cu un extinctor, dar a sunat şi la 112. Cei 35 de pasageri care se aflau în tren au fost evacuaţi fără a se crea panică. Urmează să facem expertiza şi să stabilim exact cauza incendiului”, a declarat şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Dâmboviţa, Elena Ion.

La faţa locului au intervenit pomierii militari de la ISU Dâmboviţa, cu două autospeciale, iar incendiul a fost stins în scurt timp.

„Cauza incendiului este efectul termic de la motor. Practic s-au aprins deşeuri vegetale la galeria de evacuare şi au ars izolaţia de cabluri şi protecţie din cauciuc din compartimentul motor”, a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej.

Potrivit surselor citate, cei 35 de călători au mers pe jos până în Gara Târgovişte.