Târgu Mureş: un protestatar acuză că a fost abuzat de forţele de ordine

Şase persoane au fost amendate de jandarmi după mitingul organizat la Târgu Mureş pentru susţinerea lui Raed Arafat, prefectul judeţului, Marius Paşcan, afirmând că acestea au încercat să blocheze intrarea în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş, unde se află şi sediul SMURD. Un protestatar amendat spune, în schimb, că ei au fost abuzaţi.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 18:49
Târgu Mureş: un protestatar acuză că a fost abuzat de forţele de ordine

La mitingul organizat pentru susţinerea lui Raed Arafat de la Târgu Mureş, şase persoane au fost amendate. Alex Halaţiu, unul dintre protestatarii amnedaţi, spune că tot ce s-a întâmplat acolo a fost un abuz.

Am întrebat de ce sunt identificat şi mi s-a spus că am fost instigator şi lider la marş. Le-am spus că poate fiind mai voluminos, poate strig mai tare, dar asta nu înseamnă ca am fost un lider. Nu am blocat ambulanţa, chiar am strigat că nu blocăm salvarea. Aplaudam şi ne dădeam la o parte când ieşea o salvare din spital. Am înţeles că am fost amendat cu 1.000 de lei. Nu mi s-au luat datele de identitate, am fost abuzaţi„, a declarat, la România TV, Alex Halaţiu, amendat pentru marşul Pro Arafat.

Prefectul a anunţat în şedinţă că jandarmii au amendat câteva persoane în baza legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. Într-o intervenţie telefonică la România TV, Marius Paşcan, prefect Mureş, a spus că cele şase sancţiuni au fost aplicate la faţa locului. Sunt deopotrivă amenzi contravenţionale şi avertismente.

La mitingul pentru susţinerea lui Raed Arafat organizat, joi seară, la Târgu Mureş au participat aproximativ 1.500 de persoane. Participanţii s-au adunat în centrul municipiului Târgu Mureş, de unde au pornit într-un marş pe străzile oraşului, către sediul SMURD.

Manifestanţii au scandat „Vrem să trăim, nu vrem să murim„, „Haideţi cu noi„, „Jos Băsescu„, „Arafat nu uita, noi suntem de partea ta„, „Afară din ţară cu javra ordinară„, „România, trezeşte-te„.

Arafat a declarat că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministeul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că SMURD nu a fost creat de un om, statul făcând eforturi uriaşe pentru acest sistem, şeful statului menţionând că abordarea din ultimele zile i se pare „deplasată”.