Tăriceanu: Darius Vâlcov este, probabil, unul dintre cei mai buni miniştri ai Cabinetului Ponta

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a afirmat luni că Darius Vâlcov este "unul dintre cei mai buni miniștri ai Cabinetului Ponta". Tăriceanu a adăugat că este de apreciat demisia sa din funcția de ministru al Finanțelor pentru a nu afecta activitatea și imaginea Guvernului.

16 mart. 2015, 13:17
Tăriceanu: Darius Vâlcov este, probabil, unul dintre cei mai buni miniştri ai Cabinetului Ponta

„Eu nu am avut să aflu de calitatea de suspect (în cazul lui Darius Vâlcov — n.r.) decât prin procedura denumită „telejustiție”. Sigur, în cazul în care asupra unui ministru planează acuzații foarte grave, atunci, pentru a nu afecta activitatea și imaginea Guvernului, decizia domnului ministru nu rămâne să fie decât salutată și apreciez acest lucru.

Citeşte şi: Cine îl va înlocui pe DARIUS VÂLCOV la Ministerul Finanţelor. PRIMUL NUME vehiculat

Mai departe, nu pot să fac alte comentarii, pentru că nu știu ce conține dosarul legat de domnul ministru Vâlcov. Pot însă să spun că l-am observat pe domnul ministru Vâlcov de la începutul mandatului său de ministru de Finanțe și apreciez că este, probabil, unul dintre cei mai buni miniștri ai Cabinetului Ponta și unul dintre cei mai buni miniștri de Finanțe pe care România i-a avut în ultimii ani”, a declarat Căşin Popescu Tăriceanu la Senat, scrie Agerpres.

DNA a anunțat vineri seară că a fost dispusă efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, pentru trafic de influență în calitate de primar al municipiului Slatina. 

Citeşte şi: STENOGRAME BOMBĂ. Darius Vâlcov, întâlniri cu acoliţii în CIMITIR. Interceptări DNA

Darius Vâlcov este acuzat că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina pentru a acorda contracte cu municipalitatea unor firme.

Darius Vâlcov i-a înaintat duminică premierului Victor Ponta solicitarea de demisie din funcția de ministru al Finanțelor. Prim-ministrul a declarat că cererea va fi trimisă președintelui României imediat după aprobarea în ședință de guvern a Codului fiscal și a celui de procedură fiscală.