Tăriceanu îl acuză pe Orban că ar vrea să vândă companiile româneşti: „Nu m-ar mira să pună economia pe butuci”

Călin Popescu-Tăriceanu a comentat declaraţiile făcute de Ludovic Orban la întâlnirea cu reprezentanții mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizații patronale franceze - MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), unde a spus că România va realiza 3.000 de km de autostradă și drumuri expres, precum și peste 2.500 de kilometri de cale ferată.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 10:29
Tăriceanu îl acuză pe Orban că ar vrea să vândă companiile româneşti: „Nu m-ar mira să pună economia pe butuci”

Fostul preşedinte al ALDE observă că premierul a ales să prezinte proiectul major în faţa francezilor, nu în faţa cetăţenilor români, şi consideră că acest lucru ar putea indica faptul că ar dori să încredinţeze lucrările unor companii de construcţii din afara ţări, ba chiar să le şi faciliteze cumpărarea unor companii româneşti la preţuri scăzute.

„O știre care risca să treacă neobservată. Aflat în vizită la Paris, Prim-ministrul României a prezentat programul de guvernare investitorilor francezi. El le-a spus constructorilor francezi că, în viitorul mandat, guvernul PNL intenționează să construiască 3.000 km de autostradă.

Vi se pare ceva straniu în această știre? Nu aia cu 3.000 de km mă refer, că știm că aceea e o minciună electorală! Mă refer la faptul că Prim-ministrul României prezintă programul în Franța și nu în România! El nu a venit să discute acest program cu constructorii români, el i-a invitat direct pe francezi să le dea acești bani!

Nu m-aș mira ca Ludovic Orban să le fi spus printre rânduri că are grijă să pună economia pe butuci, așa că, începând de la anul, companiile românești vor fi numai bune de a fi cumpărate de cele străine!”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Firea: „Orban patronează vesel-inconştient tot acest sistem guvernamental putred. Un adevărat pericol pentru democraţie!”