Tăriceanu îl pune la punct pe Orban: „Pentru Orban, banii daţi profesorilor sunt ca şi cum i-ar da la cârciumă pe băutură!”

Călin Popescu-Tăriceanu a amendat vineri declaraţia nefericită a premierului Orban, care încercând să explice de ce salariile profesorilor nu vor fi majorate, a comparat creşterea salarială cu o familie confruntată cu dificultăţi financiare care şi-ar bea banii în cârciumă.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 14:34
Tăriceanu îl pune la punct pe Orban: „Pentru Orban, banii daţi profesorilor sunt ca şi cum i-ar da la cârciumă pe băutură!”

„Uitaţi-vă la datele prezentate de INS şi la prognoza privitoare la creşterea economică, care e o prognoză în care noi estimăm o contracţie economică, o scădere economică de 3,8%. Când îţi scad venituri… e ca într-o familie. Dacă îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă sau să îţi cumperi…..”, a declarat vineri Orban.

Citeşte şi: Sindicatele din Educaţie AMENINŢĂ cu sabotarea deschiderii anului şcolar

La puţin timp după declaraţia premierului, preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu l-a atacat pe acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Asta e filosofia guvernului Iohannis – Orban: banii dați profesorilor sunt ca și cum i-ar da la cârciumă pe băutură! Probabil că la fel gândesc și despre mărirea pensiilor și alocațiilor. La ei banii sunt dați cu cap doar dacă scrie pe ei „para-ndărăt””, a scris Tăriceanu.

Mai multe sindicate din învăţământ au reacţionat şi ele la declaraţiile premierului şi ameninţă cu greve.

Citeşte şi: FSLI ameninţă cu boicotarea începerii anului şcolar dacă profesorii nu vor primi salarii mărite de la 1 septembrie