Tăriceanu pierde definitiv procesul intentat lui Boc pentru afirmaţiile privind cazul Sterling

Călin Popescu Tăriceanu a pierdut definitiv, miercuri, procesul intentat actualului premier Emil Boc, pentru afirmaţiile publice făcute de acesta din urmă în legătură cu contractul Sterling, Tribunalul respingând ca nefondat recursul fostului prim-ministru.

RomaniaTV.net
19 oct. 2011, 16:03
Tăriceanu pierde definitiv procesul intentat lui Boc pentru afirmaţiile privind cazul Sterling

Tribunalul Bucureşti a respins, miercuri, ca nefondat recursul făcut de Călin Popescu Tăriceanu împotriva deciziei din iunie 2010 a Judecătoriei Sectorului 5, care de asemenea a respins acţiunea făcută de fostul premier împotriva lui Emil Boc.

Decizia de miercuri a Tribunalului Bucureşti nu mai poate fi contestată.

Judecătoria sectorului 5 Bucureşti a respins, în 18 iunie 2010, acţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu în care îi cerea daune premierului Emil Boc pentru afirmaţiile publice făcute în legătură cu contractul Sterling

Instanţa a apreciat la acel moment că acţiunea lui Tăriceanu este neîntemeiată.

În 18 februarie 2009, Tăriceanu anunţa că i-a acţionat în judecată pe premierul Emil Boc şi pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmaţiile lansate la televiziuni despre modul în care el a gestionat cazul Sterling, cerând daune în valoare de 100.000 de lei fiecăruia.

Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat pe Emil Boc că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de Guvern privind concesiunea către Sterling Resources. Tăriceanu şi-a argumentat acuzaţiile privind vinovăţia şi reaua-credinţă a lui Boc în declaraţiile la adresa sa invocând inclusiv faptul că actualul premier are studii juridice, este avocat şi „avea cunoştinţă directă despre situaţia de fapt la care făcea referire”.


loading...