Tăriceanu pierde definitiv procesul intentat lui Boc pentru afirmaţiile privind cazul Sterling

Călin Popescu Tăriceanu a pierdut definitiv, miercuri, procesul intentat actualului premier Emil Boc, pentru afirmaţiile publice făcute de acesta din urmă în legătură cu contractul Sterling, Tribunalul respingând ca nefondat recursul fostului prim-ministru.

RomaniaTV.net
19 oct. 2011, 16:03
Tăriceanu pierde definitiv procesul intentat lui Boc pentru afirmaţiile privind cazul Sterling

Tribunalul Bucureşti a respins, miercuri, ca nefondat recursul făcut de Călin Popescu Tăriceanu împotriva deciziei din iunie 2010 a Judecătoriei Sectorului 5, care de asemenea a respins acţiunea făcută de fostul premier împotriva lui Emil Boc.

Decizia de miercuri a Tribunalului Bucureşti nu mai poate fi contestată.

Judecătoria sectorului 5 Bucureşti a respins, în 18 iunie 2010, acţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu în care îi cerea daune premierului Emil Boc pentru afirmaţiile publice făcute în legătură cu contractul Sterling

Instanţa a apreciat la acel moment că acţiunea lui Tăriceanu este neîntemeiată.

În 18 februarie 2009, Tăriceanu anunţa că i-a acţionat în judecată pe premierul Emil Boc şi pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmaţiile lansate la televiziuni despre modul în care el a gestionat cazul Sterling, cerând daune în valoare de 100.000 de lei fiecăruia.

Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat pe Emil Boc că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de Guvern privind concesiunea către Sterling Resources. Tăriceanu şi-a argumentat acuzaţiile privind vinovăţia şi reaua-credinţă a lui Boc în declaraţiile la adresa sa invocând inclusiv faptul că actualul premier are studii juridice, este avocat şi „avea cunoştinţă directă despre situaţia de fapt la care făcea referire”.