Tăriceanu, RECLAMAT la CNCD după ce l-a făcut pe Antonescu „autist”

Călin Popescu Tăriceanu a fost reclamat la CNCD de Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist, acuzând că preşedintele Senatului a folosit peiorativ termenul "autism" pentru a-l caracteriza pe Crin Antonescu.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 11:03
Tăriceanu, RECLAMAT la CNCD după ce l-a făcut pe Antonescu „autist”

Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) a depus, marţi, o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), reclamând „folosirea termenului”autism” în mod peiorativ, pentru a-și caracteriza un coleg de clasă politică„: „Mesajele date de Crin Antonescu par să fie mai degrabă cererea unei persoane lovite de autism” – a declarat Tăriceanu.”

FEDRA consideră ofensatoare atât exprimarea la adresa persoanelor cu tulburări din spectrul autist, cât și atitudinea cu care un reprezentant al clasei politice se raportează la aceasta categorie defavorizată. Este nepermis clasei politice să persevereze în a folosi termeni precum „autism/autist” pentru a atrage atenția publicului asupra unor aspecte negative din conduita colegilor de breaslă, asociind atât afecțiunea, cât și persoanele care suferă de autism, cu acțiuni și comportamente negative„, se arată într-un comunicat al Federaţiei.

Potrivit sursei citate, deși reprezentanții clasei politice care au folosit același gen de discurs au fost sesizați în repetate rânduri  (prin mesaje oficiale sau prin rețelele de socializare), aceștia nu au revenit niciodată cu scuze publice și cu explicații menite să diminueze consecințele neplăcute ale declarațiilor lor asupra persoanelor cu autism.

Cristian Tudor Popescu: Crin Antonescu e orgolios şi face rău partidului. Tăriceanu poate distruge PNL

„FEDRA solicită scuze publice din partea domnului Călin Popescu Tăriceanu și, de asemenea, cere Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, sancționarea acestuia, conform legii„, se mai precizează în comunicat.

Antonescu: Ideea că USL trăieşte a intrat în cadadrul unui politician ambulant, cum e Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu  a declarat că este important ca, luni, conducerea PNL să facă o analiză şi să îşi asume responsabilitatea pentru rezultatele alegerilor, iar el va privi din afară aceste dezbateri, adăugând că este foarte curios ce turnură vor lua.„Din semnalele pe care le-am văzut, cu excepţia anunţului lui Iohannis, nu mi se par cele îmbucurătoare. Mesajele pe care le-a dat domnul Antonescu par cele ale unei persoane lovite de autism„, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Demisia lui Iohannis, recunoaşterea unui EŞEC. Poziţia lui Antonescu, a unui AUTIST