Tăriceanu vrea să dărâme gardurile parcurilor Palatului Cotroceni şi Palatului Parlamentului dacă va ajunge primar general

Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la Primăria Municipiului Bucureşti, vrea să mărească spaţiile verzi la care au acces bucureştenii prin dărâmarea gardurilor care împrejmuiesc parcurile de la Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului. Fostul premier îşi propune astfel să creeze coridoare de verdeaţă unde oamenii se pot plimba.

RomaniaTV.net
25 aug. 2020, 07:25
Tăriceanu vrea să dărâme gardurile parcurilor Palatului Cotroceni şi Palatului Parlamentului dacă va ajunge primar general

Tăriceanu are de gând să se creeze un traseu care să înceapă la Grădina Botanică, să continue prin parcul Palatului Cotroceni spre parcul Palatului Parlamentului, de unde să continue spre Parcul Carol, Parcul Tineretului și Delta Văcărești.

Candidatul ALDE la Primăria Municipiului Bucureşti vrea să amenajeze Delta Văcărești, pentru a fi transformată într-un parc urban, cu atât mai mult cu găzduiește specii protejate de plante și animale.

Tăriceanu: Catastrofa are un nume, Violeta Alexandru, este o biată activistă de partid, alocaţiile şi pensiile trebuie mărite

De asemenea, Tăriceanu îşi propune ca orice copac tăiat să fie înlocuit prin plantarea a doi copaci în același cartier.

Fostul premier are în plan să schimbe şi sistemul de colectare a gunoiului menajer şi propune colectarea selectivă pe zile.

„Nu putem la infinit să aruncăm tot gunoiul de-a valma. Dar nici nu putem accepta ca, după ce acasă facem efortul de a-l selecta, vedem cum mașina care ridică gunoiul îl bagă pe tot de-a valma parcă în dorința de a-și bate joc de noi. Cetățeni și companii care colectează și administrează gunoiul, împreună, trebuie să ne schimbăm modul de colectare!

Soluția pe care o propun este colectarea selectivă pe zile: luni – resturi menajere, marți – plastic, miercuri – sticle, joi – resturi menajere, etc. Nu este ușor, dar este un efort pe care trebuie să-l facem. Nu pentru că ne amendează UE, ci pentru că nu mai putem să creăm mii de tone de gunoi în fiecare an. Pur și simplu nu mai avem unde să-l punem”, spune Călin Popescu Tăriceanu”, conform Hotnews.

Totodată, Tăriceanu consideră că adăposturile de animale trebuie transformate în centre de adopții și ele trebuie să devină deschise publicului și mai ales copiilor.

Tăriceanu cere schimbarea rapidă a Guvernului Orban şi îl ameninţă pe Iohannis cu suspendarea, altfel „joacă ţonţoroiul pe masă”