Țările care introduc teste Covid obligatorii pentru călătorii veniți din China. Explozie de infectări în țara asiatică

Testele Covid pentru călătorii sosiți din China devin obligatorii în Italia și în SUA. Decizia a fost luată în contextul în care China se confruntă din nou cu o explozie de infectări cu virusul.

29 dec. 2022, 08:21
Țările care introduc teste Covid obligatorii pentru călătorii veniți din China. Explozie de infectări în țara asiatică

Regiunea Lombardia din nordul Italiei a început luni testarea obligatorie pentru COVID-19 a tuturor pasagerilor de pe zborurile venite din China, fără a aştepta decizia oficială în acest sens a guvernului de la Roma anunţată miercuri, iar primele rezultate arată că mai mult de jumătate dintre pasagerii testaţi sunt infectaţi, potrivit Reuters.

Italia, prima țară care impune teste Covid pentru persoanele venite din China

„Am dispus, prin ordonanță, prelevarea obligatorie a testelor antigen Covid-19 pentru toți pasagerii care vin din China și care tranzitează Italia”, a transmis ministrul Sănătății, Orazio Schillaci.

Italia a fost prima țara europeană, în februarie 2020, care a fost lovită puternic de Covid. Acum e prima țară care impune teste obligatorii persoanelor venite din țara asiatică.

Pe aeroportul din nordul Italiei, Milano-Malpensa, au fost testați toți pasagerii unui zbor veniți din China. Din 62, 35 au fost testați pozitiv. În cazul unui alt zbor, au fost testați pozitiv 62 de pasageri din 120.

Citește și Continuă teroarea COVID în China. Medicii se plâng de aglomerarea spitalelor. Ce pregătește regimul comunist Xi Jinping

”Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei”, a spus ministrul Sănătății din Italia.

Nu sunt cunoscute până în acest moment măsurile luate în cazul persoanelor venite din China, însă autoritățile din Lombardia și regiunea Lazio, au spus că acești călători depistați pozitiv vor fi nevoiți să rămână în carantină.

SUA cere testarea tuturor călătorilor care sosesc din țara asiatică

De asemenea, SUA va solicita un test Covid negativ din 5 ianuarie pentru toate persoanele care vin cu avionul din China, măsură luată din cauza numărului crescut de cazuri în această ţară şi a lipsei de informaţii comunicate de Beijing, a anunţat miercuri un oficial american.

Citește și Președintele chinez Xi Jinping: „Nu există niciun conflict strategic între China şi UE!”

„Toate persoanele care călătoresc cu avionul de la vârsta de 2 ani şi peste şi care vin din China vor fi obligate să facă un test cu cel mult două zile înainte de plecare”, indiferent de cetăţenie sau statutul de vaccinare, au precizat autoritățile americane.