Ţările ocolite de COVID unde bogaţii îşi pot cumpăra paşapoarte pentru a se feri de pandemie în condiţii DE LUX

Oamenii de succes ale căror ţări se confruntă cu crize sanitare pricinuite de criza COVID îşi pot achiziţiona paşapoarte în unele ţări, care având un număr foarte mic de infectaţi, au avut ideea ca astfel să atragă investiţii sau să-şi impulsioneze turismul.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 16:22
Ţările ocolite de COVID unde bogaţii îşi pot cumpăra paşapoarte pentru a se feri de pandemie în condiţii DE LUX

Paşapoartele nu sunt deloc ieftine, iar preţul variază destul de mult în funcţie de cât de uşor se călătoreşte din ţara respectivă şi spre ce destinaţii.

De exemplu, un paşaport foarte apreciat este cel al statului Vanuatu, care este relativ simplu de procurat şi nu foarte costisitor. Este necesar un cec în valoare de 130.000 de euro, iar documentul este eliberat într-o lună. Acest tip de paşaport este foarte apreciat şi folositor oamenilor de afaceri care călătoresc regulat în China şi are un singur defect, faptul că permite şederi de câte maximum 6 luni la o vizită.

Ciprul este deosebit de căutat, având în vedere că pe insula mediteraneeană cu 1,2 milioane de locuitori s-au înregistrat 1.000 de contaminări cu noul coronavirus.

În vederea obţinerii unui paşaport cipriot, sunt necesare investiţii imobiliare în valoare de două milioane de euro.

Inclusiv Olanda a profitat de această oportunitate ivită din criză, oferind o „viză de aur” în schimbul unei investiţii de 1,25 milioane de euro într-un start-up. Investitorul are posibilitatea să fie naturalizat după cinci ani.

Criza turismului a obligat şi insulele din Marea Caraibelor să vină cu soluţii inovatoare. Santa Lucia a emis obligaţiuni fără dobândă şi paşaport gratuit. În schimbul unei investiţii în valoare de 250.000 de dolari pe o perioadă de şase ani, se poate obţine al doilea paşaport pentru cineva apropiat.

Barbados a făcut să se vorbească despre ea, după ce a încercat să atragă străini pe care i-a invitat să muncească de la distanţă pe insulă, cu o viză de un an.

Citeşte şi: Danemarca interzice accesul turiştilor români începând cu 1 august