Rețeta de papanași moldovenești ca la bunica acasa! Gustul care îți va aduce aminte de cele mai frumoase momente din copilărie

Chiar dacă ne gândim la siluetă și ne interesează să fim atenți la capitolul alimentație, o porție de papanași este cât se poate de bine venită. Dacă nu îți surâde ideea de a merge până la restaurant și preferi să îi faci la tine acasă, iată cea mai bună rețetă, direct din inima Moldovei.

28 feb. 2024, 19:21
Rețeta de papanași moldovenești ca la bunica acasa! Gustul care îți va aduce aminte de cele mai frumoase momente din copilărie
Rețeta de papanași moldovenești ca la bunica acasa! Gustul care își va aduce aminte de cele mai frumoase momente din copilărie

O porție gustoasă de papanași moldovenești cu smântână și dulceață este o variantă minunată de răsfăț. Poate că nu ești genul de persoană care că frecventeze restaurantele sau poate preferi să varianta „home made” în general. Așadar, azi îți oferim o rețetă extraordinară de papanași, care îți va aduce aminte de gustul din copilărie.

Citește și: Loredana Groza, surprinsă în timp ce se săruta cu un celebru actor. Cine este noul partener al divei, se anunţă un spectacol de zile mari

Ingrediente:

  • 500 – 550 g brânză dulce de vaci
  • 100 g făină
  • 2 ouă mărimea M
  • 3-4 g praf de copt
  • O linguriță cu vârf răzătură de portocală sau lămâie
  • Un praf de sare
  • Doua plicuri de zahăr vanilat
  • Ulei pentru prăjit
  • Smântâna grasa și dulceață pentru servit

Mod de preparare papanași moldovenești

Rețeta de papanași moldovenești este putin diferită în sensul că are ceva mai multă brânză, aluatul este mult mai moale faşă de cel clasic şi se modelează cu mâna, iar la prăjit ai nevoie de mai puțin ulei.

Papanaşii moldovenești sunt considerați a fi de influenta ucraineana. În Ucraina acești papanași sunt cunoscuți sub denumirea de sirniki, de la cuvântul sir care înseamnă brânză.

Într-un bol punem toate ingredientele și le încorporăm bine, până obținem o compoziție omogenă. Mai exact, amestecați într-un castron brânza de vaci cu gălbenușurile, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, praful de copt și sarea.

Adăugați apoi făina cernută printr-o sită. Amestecați bine. Bateți albușurile spumă tare și adăugați-le peste compoziție. Amestecați cu mișcări ample de jos în sus.

Ungeți mâinile și blatul de lucru cu ulei de floarea soarelui. Verificați compoziția dacă este suficient de tare. Dacă este prea moale puteți să mai adăugați puțină făină. Formați 4 cercuri și 4 bile de dimensiuni egale.

Prăjiți papanașii în ulei de floarea soarelui până se rumenesc bine pe ambele părți. Se prăjesc aproximativ 7-8 minute pe fiecare parte. Scoteți papanașii de la prăjit pe o hârtie absorbantă.

În cazul în care din anumite motive nu doriți să faceți papanași prăjiți, puteți încerca rețeta de papanași fierți cu brânză de vaci.

Citește și: Cum arată locuința de lux a lui Ruby. Penthouse-ul artistei se întinde pe trei etaje și are o panoramă splendidă asupra Capitalei