Tatăl agresoarei minorei din Târgu-Jiu a răbufnit: „Sunt alţii cu săbii care au intrat peste oameni şi nu le-a făcut nimeni nimic”

În urma scandalului în care o fetiţă de 13 ani a fost umilită şi bătută cu bestialitate de mai multe fete, una din agresoare a fost reţinută pentru 24 de ore, sub acuzaţia de lovire şi alte violenţe.

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 07:43
Tatăl agresoarei minorei din Târgu-Jiu a răbufnit: „Sunt alţii cu săbii care au intrat peste oameni şi nu le-a făcut nimeni nimic”

Imediat după decizia poliţiştilor, tatăl agresoarei a suferit un șoc și a răbufnit în plâns: „Este vinovată, mă pun în postura părinților fetelor lovite, dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta”, a spus bărbatul printre lacrimi.

În timp ce agresoarea de 14 ani era reținută și introdusă în arest, victima acesteia, în vârstă de 13 ani, dădea explicații prietenilor, pe Instagram, că nu i-a „furat iubitul” (?!) și nu acesta a fost motivul conflictului.

Citeşte şi: Tatăl fetei bătute şi umilite de alte trei minore, în stare de şoc: Au ameninţat-o că dacă spune ceva o omoară

Polițiștii au demarat o anchetă și au descoperit că una dintre minore nu era la prima faptă de acest gen, iar un alt episod violent, al cărei protagonistă a fost se consumase în vara acestui an, pe o stradă din Tg-Jiu, victimă fiind tot o minoră, scrie gorjonline.ro

La finalul audierilor, care au început duminică, în jurul orelor 17,00 și au durat pănă spre miezul nopții și care au continuat luni, de la primele ore ale dimineții și până la 15,30, minora de 14 ani a fost reținută pentru 24 de ore, la propunerea polițiștilor și cu încuviințarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

Citeşte şi: Adolescentă bătută şi umilită de patru fete. Una dintre agresoare a fost reţinută

Într-o declarație dată, în exclusivitate, jurnaliștilor gorjonline.ro, tatăl fetiței reținute a recunoscut că fiica sa este culpabilă și nu a evitat să-și asume și el ca părinte mare parte din vină, însă a spus că nu poate accepta ca un copil de 14 ani să fie reținut și băgat în arest.

„Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic. A avut acest anturaj de două luni. Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu…Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poți să vezi, mă pun și în postura părinților fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuți decât mine. Mă duc eu în locul ei…A cunoscut aceste fetițe de două luni, este vinovată și ea, chiar nu vreau să-i iau apărarea, însă un copil la 13-14 ani poți avea încredere în el, nu te gândești că ar putea face așa ceva. Dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta. Poate am greșit noi ca părinți undeva, vreau să îndreptăm greșeala, dar fiica mea mai are dreptul la încă o șansă în viață. Și polițistul a vrut el să dea exemplu în țară să aresteze copilul ăsta de 14 ani”, a spus bărbatul vizibil afectat.

Citeşte şi: Cu ce sumă au fost amendaţi părinţii fetelor care au umilit-o şi bătut-o pe minora din Târgu Jiu

Bărbatul spune că fiica sa și cu fetița agresată de aceasta s-au împăcat, chiar înainte ca poliția să se sesizeze.

„Fetița care a fost agresată a venit ieri, înaintea poliției, la noi acasă, împreună cu o verișoară a ei, s-a luat în brațe cu fata mea, s-au împăcat, și-au cerut scuze reciproc, s-au împăcat fetele. Am fost cu ea aseară la audieri, timp de șase ore, până la 23:30 și azi de dimineață, de la 8 până la 15:30 când a fost reținută. Nu a avut, în decursul timpului, niciun fel de problemă, a fost acest anturaj, dar trebuie să îndreptăm copiii, nu să acuzăm și să-i bage la arest. Știu că imaginile sunt foarte dure pentru oricine și trebuie învățat din acest necaz, să nu se mai întâmple așa ceva”, a adăugat tatăl minorei reținute. 

În timp ce agresoarea era audiată și i se scria ordonanța de reținere, minora bătută promova un filmuleț al băiatului care filmase scenele violente, în care acesta le explica prietenilor virtuali cum se încarcă un pistol și spunea că se duce la școală să-i împuște pe toți. Minora a scris pe contul său de pe instagram că nu răspunde la comentarii pentru că așa ar fi primit indicații de la poliție.