Tatăl care şi-a legat şi torturat copilul, supus unei expertize medico-legale

Bărbatul din Buzău care şi-a tăiat băiatul cu un cuţit, ca să se răzbune pe soţie, a fost supus unei expertize medico-legale, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care şi-a torturat copilul. Între timp, băiatul a fost externat şi este acum, împreună cu mama, la un centru specializat, ale victimelor violenţei domestice.

02 nov. 2017, 15:49
Tatăl care şi-a legat şi torturat copilul, supus unei expertize medico-legale

Un copil în vârstă de 12 ani din localitatea buzoiană Bozioru a ajuns, sâmbătă după-amiază, la Spitalul Judeţean Buzău, după ce a fost tăiat de către tatăl sau cu cuţitul pe mâini, pe picioare şi pe burtă, într-o pădure unde copilul ar fi fost legat de un copac. Bărbatul ar fi filmat agresiunea şi i-ar fi trimis imaginile mamei băiatului, care este plecată la muncă în Spania. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, unde va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul faptei.

Între timp, mama a ajuns în ţară şi a cerut să fie primită, împreună cu copilul, la Centrul pentru Violenţă Domestică din Râmnicu Sărat, unde băiatul primeşte consiliere din partea psihologilor, iar mama – consiliere juridică.

Potrivit stiri.tvr.ro, în funcţie de ce va decide comisia de expertiză, bărbatul va fi predat poliţiştilor, internat la Săpoca sau chiar eliberat. Bărbatul şi-a folosit copilul pentru a se răzbuna pe soţia lui, plecată în Spania.

Agresorul l-a luat pe băiatul lui în vârstă de 12 ani, în pădure. Acolo l-a dezbrăcat, i-a legat mâinile şi picioarele de un copac şi i-a provocat răni cu un cuţit. O oră şi jumătate l-a ţinut în aceste condiţii, la 5 grade celsius. Bărbatul a filmat totul şi i-a trimis înregistrările soţiei. Îngrozită de filmare, mama copilului a cerut imediat ajutorul autorităţilor, iar în scurt timp, întreaga localitate a fost împânzită de poliţişti şi jandarmi

Dacă se va stabili că a avut discernământ când şi-a torturat copilul, bărbatul riscă să stea în spatele gratiilor până la 15 ani.