Tatăl lui Cabral, internat în stare critică! Bărbatul a fost purtat pe braţe până la ambulanţă

Dr. Alexandre Ibacka Dzabana, tatăl biologic al lui Cabral, a fost internat într-un spital din Congo și se află în stare critică. Bărbatul de 77 de ani este președintele unui ONG care luptă pentru drepturile omului și o societate democratică.

10 sept. 2021, 22:44
Tatăl lui Cabral, internat în stare critică! Bărbatul a fost purtat pe braţe până la ambulanţă

Tatăl lui Cabral, internat în stare critică! Dr. Alexandre Ibacka este considerat de mai multe organizații ca fiind un deținut politic. Acesta a fost arestat înaintea alegerilor prezidențiale din martie pe motiv că ”a atentat la siguranța națională” și a încercat să ”destabilizeze procesul electoral” din Congo.

Doctorul Alexandre Ibacka a fost arestat în Brazzaville, Republica Congo, la începutul lunii martie, cu 10 zile înaintea alegerilor prezidențiale din această țară. Acesta a fost plasat în arestul central din Brazzaville şi nu a avut acces la avocat. De asemenea, nici nu a avut dreptul să ia legătura cu familia lui, potrivit wowbiz.ro

Curtea de Apel din Brazzaville a decis eliberarea provizorie a lui Alexandre Ibacka Dzabana și a altor 4 activiști reținuți în ultimele luni, urmând ca urmărirea penală să meargă mai departe cu inculpații în stare de libertate. Dosarul acestora se află în acest moment la Parchetul Național acolo unde procurorii vor încerca să demonstreze că activitatea acestora a pus în pericol siguranța națională.

Citeste si Andreea Tonciu, agresată de doi tineri pe care i-a refuzat. Băieţii îi ceruseră să apară alături de ei într-un filmuleţ pentru TikTok

Tatăl lui Cabral, internat în stare critică. Bărbatul suferă de hipertensiune

Imediat după eliberarea condiționată din arestul preventiv, tatăl lui Cabral a fost transportat la spital din cauza stării de sănătate precare. Fotografiile care au circulat în mediul online îl înfăţişau cărat de câțiva oameni pe brațe până la o ambulanță:

Aflat într-o situație medicală extrem de gravă de câteva sptămâni, în celula sa, doctorul Alexandre Ibacka Dzabana a ajuns în stare critică. Abia eliberat din arestul preventiv, acesta din urmă a fost internat într-o clinică din Brazzaville”, relatează congomediatime.com.

Starea de sănătate a doctorului Alexandre Ibacka s-a deteriorat cel mai probabil și din cauza faptului că suferă de hipertensiune arterială.

Arestarea lui Alexandre Ibacka a creat revoltă în rândul organizațiilor civice din toată lumea, care susțin că autorităţile i-au făcut bărbatului o nedreptate foarte mare.

Citeste si Sarah Dumitrescu, fiica cea mică a Anamariei Prodan, petrecere de fiţe în Dubai. Show de zile mari la restaurantul de lux în care şi-a organizat aniversarea