Tataru, vizită inopinată la Vaslui. Anchetă în cazul fiicei unui ambulanţier, infectată cu COVID şi plecată la mare

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a vizitat duminică Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui pentru a efectua o anchetă, după ce un ambulanţier s-a deplasat cu o autospecială pentru a-şi aduce de pe litoral fiica ce fusese confirmată cu noul coronavirus. 

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 12:59
Tataru, vizită inopinată la Vaslui. Anchetă în cazul fiicei unui ambulanţier, infectată cu COVID şi plecată la mare
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Dezvăluire-bombă a unui şef de laborator. Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România

„În urma apariţiei unor materiale de presă, ne-am autosesizat, fiind deschis un dosar de cercetare penală in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Adolescenta a fost testată după ce a participat anterior la o petrecere de majorat. Aceasta prezenta simptomatologie specifică pentru COVID-19, dar nu a aşteptat rezultatul testului şi a plecat la mare cu alţi tineri care fuseseră şi ei prezenţi la respectiva petrecere.

Citeşte şi: Nelu Tătaru a cerut 10 milioane de vaccinuri anti-covid de la UE. „Să vedem câte vom primi”

Ulterior, fata a fost confirmată cu noul coronavirus, iar cei 29 de adolescenţi care intraseră în contact cu ea şi au plecat la mare au fost aduşi în judeţ cu autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. O parte dintre ei au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 şi internaţi în spitalul suport COVID-19 din Bârlad, iar alţii au fost izolaţi la domiciliu.