Taxa care va crește prețul biletelor de avion. Turiștii vor fi nevoiți să plătească bani în plus

Taxa care va crește prețul biletelor de avion. Patronatele de turism cer autorităților înființarea unui fond de garantare, după ce zeci de mii de pasageri au rămas fără bani și fără vacanțe, în urma falimentului unei companii cunoscute.

17 apr. 2024, 16:25
Taxa care va crește prețul biletelor de avion. Turiștii vor fi nevoiți să plătească bani în plus
Taxa care va crește prețul biletelor de avion

Taxa care va crește prețul biletelor de avion. Vacanțele ar putea costa mult decât până acum, însă vor fi asigurate. Fondul de garantare pentru companiile aeriene va însemna un bilet mai scump cu 1 euro, care se va adăuga automat în preț.

Specialiștii estimează că în acest fel, într-un singur an s-ar putea strânge 24 de milioane de euro pentru cazurile de faliment.

Citește și: Cum pot cumpăra românii bilete de avion mai ieftine. Trucurile care îi vor ajuta să economisească o grămadă de bani

Taxa care va crește prețul biletelor de avion

Unul dintre motivele pentru care s-ar putea lua această decizie ar fi faptul că una dintre cele mai cunoscute companii aeriene a dat faliment în septembrie 2022, iar peste 280.000 de pasageri au rămas și fără bani și fără bilete de avion.

Pentru mulți, fondul de garantare este nesemnificativ, având în vedere că este vorba de o sumă de destul de mică, care nu se va resimți atunci când vor cumpăra bilete de avion. Alții, totuși, sunt de părere că aceasta este o responsabilitate a statului și nu a cetățenilor, care oricum plătesc destul de multe taxe.

Un euro în plus nu-i cine ştie ce! Adică o simplă cafea„, spune un român. „Cred că responsabilitatea ar fi a statului. Deja contribuim cu alte taxe„, consideră un altul.

Cazul companiei care a dat faliment a fost extrem de cunoscut și a creat o mare revoltă în rândul pasagerilor care au rămas fără bilete de avion, dar și fără bani. O tânără a dezvăluit că a încercat toate felurile posibile să își recupereze suma plătită, însă fără succes, iar acum este hotărâtă să dea în judecată statul român.

Am întrebat când ni se vor rambursa banii, nu ni s-a precizat un termen. Am tot insistat pe disputele bancare, dar fără niciun rezultat. Nici statul român, prin oficiul de Protecție a Consumatorului, nu a putut să ia nicio măsură„, spune Andreia Balosin, potrivit Observatornews.ro.