Te balonezi adesea? Ai nevoie de fibre!

Balonarea, constipația, pofta de dulciuri – toate ar trebui să-ți atragă atenția asupra dietei. Dacă ai aceste probleme, încearcă să mănânci mai multe alimente care conțin fibre.

RomaniaTV.net
08 mai 2018, 07:51
Te balonezi adesea? Ai nevoie de fibre!

Ți-e foame chiar dacă abia ai mâncat

Un consum zilnic mai mare de fibre îți prelungește senzația de sațietate. Unele studii indică faptul că persoanelec are mănâncă mai des alimente bogate în fibre slăbesc mai ușor și au un apetit redus sau mai mic decât al celor care le evită.

Trebuie reținut că numai un anumit tip de fibre asigură sațietatea și acesta include cerealele integrale care te țin departe de alimentele nesănătoase, hipercalorice.

Citeşte şi Berea te poate scapa de numeroase probleme de sănătate. Vezi cât ai voie să consumi şi la ce ajută

Te confrunți adesea cu balonarea și constipația

Constipația este cauzată adesea de o dietă săracă în fibre solubile care traversează corpul fără a fi digerate bine, rămân relativ intacte și te ajută să scapi de problema constipației.

Când fibrele stimulează alimentele să treacă mai ușor prin tractul digestiv reduce riscul de apariție a constipației și a balonării. Lipsa de fibre face alimentele să traverseze mai greu sistemul digestiv, iar din această cauză se ivește balonarea.

Ai colesterolul mărit

Un alt vinovat pentru un nivel crescut al colesterolului rău este dieta lipsită de fibre. Semințele de in, fulgii de ovăz, fasolea, merele, fructele în general reduc colesterolul rău, deoarece acesta este eliminat cu ajutorul fibrelor pe care le conferă aceste alimente.

Citeşte şi Retenţia de apă: Cum să elimini balonarea şi excesul de apă din corp în doar 4 zile

Iei ușor în greutate

Legumele și fructele care-ți aduc un plus de fibre cer o mestecare mai bună și te obligă să mănânci mai puțin, să te saturi mai repede.

Când nu-ți dai timp să mesteci pe îndelete alimentele, ajungi să te saturi mai greu și să mănânci mai mult, ceea ce te face să iei în greutate mai mult într-un timp scurt.

Află care sunt cele 5 super-alimente bogate în fibre AICI.