Te întrebi de ce dieta ta nu are rezultate? Iată răspunsurile clare!

Daca vrei sa afli mai multe despre ce trebuie sa faci si mai ales sa consumi pentru a pierde sau mentine greutatea corporala, apeleaza chiar acum la NUPO. Aceasta este, in principal, o dieta VLCD recunoscuta la nivel international si bazata pe produse proprii.

29 mart. 2023, 12:03
Te întrebi de ce dieta ta nu are rezultate? Iată răspunsurile clare!

Dupa cum bine stii, majoritatea dietelor din ziua de astazi nu produc niciun fel de rezultat. Partea si mai rea este faptul ca oamenii atribuie aceasta lipsa a eficientei unor lucruri irelevante – unii gandesc ca mananca prea mult, desi deja urmeaza o dieta restrictiva, de exemplu. Altii respecta o dieta eficienta, insa o opresc dupa numai cateva zile fiindca nu au vazut rezultate concrete.  Totusi, motivele pentru care nu vezi rezultate sunt mult mai evidente. Acestea nu sunt atat de discutate deoarece sunt atintite direct catre dietele urmate. Pe scurt, in cele mai multe cazuri, dieta aleasa de tine este principalul vinovat.Iata si de ce!De ce nu produc dietele rezultate?Exista cateva motive esentiale pentru care cele mai multe diete din ziua de astazi nu produc niciun rezultat, atat pe termen lung, cat si pe termen scurt.

  • In primul rand, dietele extrem de restrictive si care impun un plan alimentar care implica infometarea sau eliminarea unui anumit aliment in totalitate duc la consumul exagerat de mancare in procent de peste 130%;
  • In medie, dietele recomandate barbatilor dureaza in jur de 6 saptamani, in timp ce dietele recomandate femeilor dureaza undeva la 4 saptamani. Este evident ca nu vei slabi semnificativ intr-o perioada atat de scurta. Urmarea unei diete sanatoase poate duce la pierderi de 5-10% din greutatea corporala daca dieta respectiva este urmata timp de cel putin 12 luni – anume 52 de saptamani;
  • Nu in ultimul rand, dietele nu produc rezultate deoarece acestea nu sunt insotite de toate elementele necesare pierderii sau mentinerii greutatii. De exemplu, la nivel mondial, aproximativ 10% din persoanele care urmeaza o dieta nu fac exercitii fizice si nu urmeaza un plan alimentar bine stabilit.

Cele mentionate nu sunt singurele probleme care trebuie gestionate de persoanele care vor sa slabeasca. Acestea trebuie totodata sa inteleaga si cum functioneaza corpul in timpul unei diete, mai exact ce schimbari se produc in interiorul acestuia.Cum se prezinta organismul in timpul unei diete?

  • Aproape toate persoanele care urmeaza o dieta restrictiva si elimina complet un anumit element din dieta lor (carbohidrati, de exemplu) ajung sa puna inapoi kilogramele pierdute, indiferent de planul alimentar urmat;
  • In lipsa unui control si unei opinii specializate asupra dietei urmate, persoanele care urmeaza o dieta ajung sa puna inapoi cel putin 5% din greutatea lor in urmatoarele 5-15 luni dupa dieta. Acest lucru implica vizita la un medic specialist care poate analiza corespunzator schimbarile organismului;
  • Pentru fiecare kilogram pierdut, corpul consuma cu 20 kcal mai putine pe zi, dar apetitul organismului creste cu 100 kcal pe zi. Evident, daca acest aspect nu este gestionat corespunzator, kilogramele pierdute vor fi puse inapoi in timp record;
  • Nu in ultimul rand, urmarea unei diete este insotita de un aport caloric variabil (chiar si de 20-30%). Datorita fluctuatiilor volumului de calorii consumat, creierul poate identifica gresit anumite semnale trimise de corp, crescand apetitul chiar si atunci cand nu este necesar.
dieta

Pe scurt, apetitul creste pe masura ce cerintele calorice ale organismului scad. Implicit, consumi mai multa mancare decat ar trebui, crezand ca iti este foame – rezultatul este unul clar!

Problema este ca majoritatea oamenilor nu stiu si nu invata cum sa citeasca aceste semnale. Chiar si urmarea unei diete corecte si eficiente poate produce efectele de mai sus – totusi, unele persoane vor considera dieta prea restrictiva si o vor modifica, incercand sa elimine starea constanta de foame.

Daca vrei sa afli mai multe despre ce trebuie sa faci si mai ales sa consumi pentru a pierde sau mentine greutatea corporala, apeleaza chiar acum la NUPO. Aceasta este, in principal, o dieta VLCD recunoscuta la nivel international si bazata pe produse proprii. Totusi, website-ul NUPO contine si informatii esentiale privind rutina zilnica pe care ar trebui sa o urmezi pentru a garanta rezultatele dorite!