Ţeapă de mii de lei luată de un bărbat din Galaţi. Ce a comandat de pe internet şi ce a descoperit când a desfăcut pachetul

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv, în 16 ianuarie, pe un bărbat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune.

19 ian. 2024, 08:39
Ţeapă de mii de lei luată de un bărbat din Galaţi. Ce a comandat de pe internet şi ce a descoperit când a desfăcut pachetul

Anchetatorii au stabilit că, în luna septembrie 2019, individul a indus în eroare o persoană care se arătase interesată de achiziționarea unui telefon mobil Samsung S10+ în urma postării de către acesta a unui anunț pe site-ul OLX.

Potențialul cumpărător văzuse pe site-ul OLX.ro un anunț privind vânzarea unui telefon mobil marca Samsung S10+. A luat legătura cu vânzătorul, care i-a transmis pe Whatsapp caracteristicile telefonului pentru a-l convinge să îl achiziționeze. Cele două părți au convenit ca telefonul să fie trimis prin curierat, în sistem ramburs, pentru suma de 2.300 lei, potrivit Adevarul.

„În locul telefonului, inculpatul a trimis persoanei vătămate un colet în care se afla o pereche de adidași uzați, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în valoare de 2.395 lei, reprezentat de contravaloarea telefonului și contravaloarea transportului”, a precizat în rechizitoriu procurorul de caz.

Citeşte şi: Șofer de autobuz, amendat cu 31.000 de lei după ce polițiștii de pe A1 l-au oprit pentru control. Ce infracțiune a comis

După ce a achitat contravaloarea coletului, nu mică i-a fost mirarea cumpărătorului când a constatat că acesta conținea o pereche de adidași uzați.

„A luat legătura cu vânzătorul, care i-a comunicat că s-a produs o eroare și că va trimite în viitor coletul cu telefonul. Ulterior, vânzătorul nu a mai răspuns, motiv pentru care persoana vătămată a mers la Fan Courier, unde i-au fost restituiți banii, coletul cu adidașii fiind dat retur”, se mai menționează în actul de inculpare.

Nu a durat mult până când polițiștii au dat de urma escrocului, iar ca să scape de închisoare, bărbatul a încheiat pe 24.10.2022, un acord de mediere cu păgubitul, prin care s-a angajat să îi restituie integral banii trimiși pentru achiziția telefonului și transportul acestuia, lucru pe care l-a și făcut ulterior.

Citeşte şi: Cât costă o noapte de cazare în Bucovina, de Ziua Îndrăgostiților. Prețurile au explodat