”Teatrul Metropolis se închide”. Alexandru Nagy: Nicușor Dan pune lacătul! PMB închide 2 scene pe care din 2007 le slujim cu tot sufletul!

Actorul Alexandru Nagy a anunțat vineri seară că Teatrul Metropolis se va închide din cauza faptului că Primăria Capitalei nu va aloca niciun leu în 2022.

01 apr. 2022, 23:14
”Teatrul Metropolis se închide”. Alexandru Nagy: Nicușor Dan pune lacătul! PMB închide 2 scene pe care din 2007 le slujim cu tot sufletul!

”Teatrul Metropolis se închide”. ”Nicușor Dan pune lacătul pe Teatrul Metropolis” este mesajul cu care actorul își începe mesajul.

”Teatrul Metropolis se închide”. Alexandru Nagy: Nicușor Dan pune lacătul! PMB închide 2 scene pe care din 2007 le slujim cu tot sufletul!

”Nicușor Dan pune lacătul pe Teatrul Metropolis. Singurul teatru nou construit după Revoluție, până azi, se închide.

Primăria Capitalei alocă 0 lei în 2022 pentru colaboratori, adică 0 spectacole cu 0 reprezentații, Metropolis neavând niciun actor angajat! Doar în 2021 au urcat pe scenele acestui Teatru peste 306 actori, dintre care peste 80% independenți. Dar dincolo de acestea, PMB închide 2 scene pe care din 2007 le slujim cu tot sufletul.

Probabil că la o populație de peste 2.000.000 de locuitori și la peste 4000 de artiști independenți, sunt suficiente cele 10 teatre rămase. Sute de actori, regizori și personal tehnic vor rămâne fără loc de muncă, într-o piață culturală blocată pentru colaboratori.

Nu mă aștept să se întâmple ceva. Sunt convins că asemenea lucruri sunt departe de agenda publică.

Doar că în siajul scandalului dela TNB dispare sub ochii nostri un Teatru care a fost mereu deschis către tineri și colaboratori și am considerat că poate e util să știți asta. Vă mulțumesc pentru timpul și atenția acordată. Puteți să-i dați înainte cu Puric și TNB.

Vă reamintesc totuși că domnul Puric e pensionar și noi suntem o generație care vom juca în parcuri.”, a declarat Alexandru Nagy, pe contul personal de Facebook.

Şi actorul Anghel Damian îl acuză pe Nicuşor Dan

„Realitatea trista a acestui scandal in legatura cu Teatrul National Bucuresti este ca deturnează atenția de la ceva mult mai grav care se intampla in lumea teatrului si a culturii in general – subfinanțarea cronica si moartea lenta a institutiilor de cultura din Romania.

Sa va dau cateva exemple: Stiati ca Teatrul Metropolis (unul dintre putinele teatre de proiect din Romania) nu a primit finantarea aprobata in bugetul de anul trecut si din cauza PMB si a lui Nicușor Dan are restante la plata artistilor de peste 6 luni?

Stiati ca toate teatrele din Bucuresti au avut in ultimii 2 ani cele mai mici finantari publice din ultimii 20 de ani?

Stiati ca la nivel legislativ si administrativ nu s-a făcut nicio schimbare/imbunatatire si ca teatrele inca functioneaza ca niste intreprinderi care produc suruburi si piulite, nu cultura?

Si lista de „stiati ca” poate continua cat sa umple paginile unui roman de Tolstoi (sic!). M-as bucura sa vad ca lumea teatrala se scandalizeaza si se coalizeaza in primul rand in aceasta directie. Dar asa cum s-a intamplat mai tot timpul in cultura romaneasca, lumea se concentrează pe persoane fizice si mai puțin pe principii sistemice. Sa am pardon de impresie!”, a scris actorul Anghel Damian pe Facebook.

Citește și: Catinca Maria Nistor, alături de Helen Mirren în superproducţia „Golda”. Criticii vorbesc despre un film de Oscar!