Telefoanele mobile sunt „o bombă cu ceas” pentru sănătate STUDIU

Telefoanele mobile pot fi 'o bombă cu ceas pentru sănătate', au avertizat experţi britanici, care cer autorităţilor să avertizeze populaţia în legătură cu acest pericol, scrie Daily Mail.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 14:26
Telefoanele mobile sunt „o bombă cu ceas” pentru sănătate STUDIU

Peste 200 de studii academice au demonstrat legătura dintre utilizarea telefoanelor mobile şi probleme grave de sănătate, cum ar fi tumorile cerebrale, potrivit unui grup format din importanţi oameni de ştiinţă.

Într-un raport, specialiştii afirmă că guvernul nu acordă suficientă atenţie riscurilor grave pe care le reprezintă pentru sănătate utilizarea acestor dispozitive – în special pentru copii, ale căror cranii mai mici şi mai subţiri sunt mai sensibile la radiaţii. Deşi experţii admit că o legătură clară nu este dovedită, ei susţin că ‘şcolile, magazinele de telefoane şi sistemul de sănătate’ ar trebui implicate într-o campanie pentru reducerea utilizării telefoanelor mobile.

În raport se afirmă: ‘Atât guvernul, cât şi companiile de telefonie ar putea foarte uşor să facă mult mai mult pentru a avertiza populaţia, în special copiii, în legătură cu riscurile la care sunt supuşi şi măsurile de siguranţă’ necesare.

Unul dintre autorii raportului, neurochirurgul Kevin O’Neill de la Charing Cross Hospital din Londra, a declarat că perioada de latenţă pentru tumorile cerebrale este de 30 de ani, astfel încât consecinţele folosirii telefonului pot să nu fie imediat evidente. ‘Să aştepţi certitudinea unui lucru dăunător, este o politică periculoasă’, a avertizat el.

Cu toate acestea, criticii avertizează că oamenii de ştiintă nu au găsit suficiente dovezi, iar o campanie de acest gen ar provoca panică.


loading...