Telefoanele mobile te pot îmbolnăvi de gripă

Cercetătorii atrag atenţia că telefoanele mobile sunt pline de microbi. Printre butoane sau pe ecranul aparatului se dezvoltă adevărate colonii de germeni coliformi, bacterie de origine fecală.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 11:10
Telefoanele mobile te pot îmbolnăvi de gripă

Teste realizate de specialiştii britanici au scos în evidenţă faptul că „germenii prezenţi în toaletă” precum şi o largă gamă de bacterii au făcut casă bună pe telefonul nostru mobil.

S-a descoperit că telefonul mobil e cauza directă a celor mai frecvente îmbolnăviri de afecţiuni ale ochilor, de diaree şi chiar de gripă.

Printre butoane sau pe ecranul aparatului se dezvoltă adevărate colonii de germeni coliformi, bacterie de origine fecală. Studiile realizate de Laboratoarele din Muncie au relevat faptul că unul din opt telefoane era infestat în proporţie de 2.700 şi 4.200 de unităţi de bacterii coliforme.

Cercetătorul Michael Schmidt de la Universitatea din Carolina de Sud susţine că telefoanele sunt o veritabilă bombă chimică bacteriologică şi că „cea mai mare concentraţie de microbi se află fie la marginea ecranelor fie între butoane”.