Temperaturi record în Moscova. Experţii anunţă că încălzirea se produce cu viteza de la tropice

Este prima dată când temperatura medie în Moscova s-a situat în jurul valorii de 0 grade Celsius, transmit experţii.

RomaniaTV.net
21 feb. 2020, 12:09
Temperaturi record în Moscova. Experţii anunţă că încălzirea se produce cu viteza de la tropice

Obişnuiţi cu iernile interminabile, locuitorii Moscovei au fost luaţi prin surprindere anul acesta, când capitala Rusiei a înregistrat cea mai călduroasă lună ianuarie din istorie.

Este prima dată când temperatura medie în Moscova s-a situat în jurul valorii de 0 grade Celsius, transmit experţii, care estimează că şi în luna februarie se va depăşi recordul.

Temperaturile ridicate au făcut ca florile să înflorească mai devreme, iar animalele de la zoo să se trezească mai devreme din hibernare.

Se pare că moscoviţii va trebui să se obişnuiască cu aceste temperaturi, pentru că experţii în meteorologie susţin că trendul nu este unul trecător, în condiţiile încălzirii globale.

Roman Vilfand,directorul Institutului Rus de Hidrometeorologie, a declarat că pe toată durata anului se înregistrează temperaturi mai ridicate decât mediile obişnuite, ceea ce a afectat şi zonele permanent îngheţate.

Mikhail Lokoshenko, şeful departamentului de Meteorologie şi Climatologie al Universităţii de Stat din Moscova, susţine că schimbările nu ar fi datorate doar încălzirii globale.

„În Rusia, viteza încălzirii este de 2,5 ori mai mare decât media globală. La latitudini mai mari atinge chiar viteza de la tropice”, a declarat Lokoshenko.

Citeşte şi: ALOCAŢIILE copiilor, în funcţie de veniturile familiei. Dublarea alocaţiilor, doar pentru copiii săraci