Temperaturi ridicate în ziua de CRĂCIUN. Află PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE

Meteorologii anunţă în zile următoarele se menţine vremea mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperaturile sunt ridicate pentru ultima decada din decembrie.
Romania TV
22 dec. 2013, 15:51
Temperaturi ridicate în ziua de CRĂCIUN. Află PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE

Luni va fi frumos la deal si la munte, unde vremea se mentine mai calda decat ar fi normal in ultima decada din decembrie. In zonele joase de relief, insa, plafonul de nori josi persista mare parte din zi, ceata asociata trecator cu burniţă sau fulguială este si ea prezenta mai ales in primele ore, iar vantul nu da semne de agitatie decat pe cretele cele mai inalte de munte. Prin urmare, la amiaza termomtrele nu vor indica mai mult de minus 2, cel mult 0 grade, în zonele cu nori sau ceaţă persistentă (cel mai probabil cele depresionare si, izolat, sud-estice) şi 11…12 grade în Subcarpaţii Sudici.

In Capitala cerul va fi acoperit de nori buna parte din zi si, mai ales dimineata, din nou va fi ceata, astfel incat maxima zilei va fi de aproximaitv 1 grad Celsius.

Marti tot la deal şi la munte vremea va fi calda si in general frumoasa, cu vant ceva mai sprinten doar pe cretele inalte, in timp ce la campie si in depresiuni norii josi si ceata tin agenda zilei mai ales in orele diminetii cand izolat se asociaza cu burnite, ploi slabe sau, posibil fulguieli trecatoare. In aceste conditii si regimul temeperaturii aerului ramane similar cu cel din ziua precedenta, maximele pornesc de la minus 2…0 grade in zonele unde norii si ceata persista (cel mai probabil in sud-est) si ating 10…12 grade in Subcarapatii Sudici si in Dealurile de Vest.

In Bucuresti norii persista mare parte din zi si, mai ales dimineata, vor fi si conditii de ceata, vantul nici nu se simte si maxima zilei va fi de aproximativ 3 grade Celsius, normala pentru data din calendar.

Miercuri va fi frumos in regiunile intracarpatice, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde soarele predomina si temperaturile ating valori mai mari decat cele normale la sfarsit de an. Dar in sudul si estul tarii, la campie si in depreisuni, norii josi pesista si ceata este prezenta local in orele diminetii, asociata pe alocuri si cu burniţe sau ploi slabe şi, poPrin urmare, la amiaza vorbim despre temperaturi de la 0 în sudul Olteniei, pana la 12 în Dealurile de Vest.

In Bucuresti patura de nori de nivel jos persista peste zi, iar in orele diminetii este posibil sa avem din nou ceata si burnita, asa ca maxima ramane apropiata de normalul perioadei, 3…4 grade vor fi in termometre la amiaza.

Joi va fi ceva mai cald in mare parte din tara, desi norii predomina siploua slab prin vestul si sud-vestul tarii, unde izolat sunt conditii pentru polei, in timp ce la munte vor fi cateva lapovite sau ninsori, la altitudini mai mari. In schimb in sud si est, mai ales dimineata, va fi ceata si pe alocuri va burnita, ca si in ziele precedente. Vântul de sud devine insa tot mai agitat, atat in Campia de Vest, pe litoral si in Moldova cat si in sudul Banatului si pe crestele montane inalte unde va sufla tare. Prin urmare, maximele zilei pornesc de la 1 grad in Oltenia si ating 13 în Dobrogea, cu aproximativ 7 grade mai mult decat ar fi normal in zilele Craciunului.

Iar tendinta este ca si in urmatoarele zile sa se mentine vremea mai calda decat in mod normal la aceasta data, cu precipitatii vineri la nivel local, in general ploi slabe, dupa care ceata si norii josi, pe alcouri si burnita, sa redevina principalele elemente din tabloul meteo al sfrsitului de saptamana.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Țara puternic dezvoltată care are prețurile mai mici ca-n România. Aici e bine să te muți și să ai o viață frumoasă și liniștită, doar salariul minim e 2.200 de euro
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare voce a țării. A fost o zeiță a muzicii. Nu va mai fi nimeni ca ea
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Trump, așa cum nimeni nu l-a mai văzut. Imginea face ocolul Pământului
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
Mai scump ca în Hawaii! Cât costă o noapte de cazare în hotelul Andreei Bănică din Eforie Nord, în iulie 2025
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Schimbare majoră la inspecția tehnică auto. Milioane de șoferi sunt obligați să plătească anual
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Profesoara de 36 de ani care a trimis fotografii nud unor elevi, pedepsită aspru
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare