Tensiuni de amploare între Coreea de Nord și Coreea de Sud! Armata lui Kim Jong-un a emis o nouă alertă de luptă

Coreea de Nord a anunțat marți că a ordonat unităților militare să tragă mai multe proiectile de artilerie în mare, a relatat agenția oficială de știri KCNA a Nordului, ca răspuns la exercițiile în curs de desfășurare ale Coreei de Sud peste graniță, transmite Reuters.

06 dec. 2022, 20:05
Tensiuni de amploare între Coreea de Nord și Coreea de Sud! Armata lui Kim Jong-un a emis o nouă alertă de luptă

Armata din Coreea de Nord a tras luni aproximativ 130 de proiectile de artilerie in largul coastelor sale de est si vest,  în cel mai recent exercițiu militar desfășurat în apropierea granitei comune, anunțul fiind făcut de armata sud-coreeană.

Unele dintre obuze au aterizat într-o zonă tampon din apropierea graniței maritime, iar autoritățile din Seul au declarat că a fost o încălcare a unui acord intercoreean din 2018, potrivit Reuters.

Citiși și: Alertă la nivel înalt! Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă care a aterizat la doar 200 de km de coasta Japoniei

Coreea de Nord a tras 82 de obuze de artilerie în decurs de opt ore și jumătate marți, ca răspuns și avertisment la „provocarea insidioasă a inamicului”, a declarat KCNA, citând purtătorul de cuvânt militar al țării.

În ultima perioada, țara condusă de președintele Kim Jong-un, a desfășurat un număr mare de exerciții militare, cu lansări de rachete, avioane de război și unități de artilerie.

De asemenea, Ministerul Apărării din Coreea de Sud, a precizat că armata sud-coreeană  a trimis mai multe avertizări către Nord în legătură cu tirurile de artilerie.

Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii au intensificat exercițiile militare în acest an, susținând ca acestea sunt necesare pentru a descuraja Coreea de Nord, înarmată nuclear.  Coreea de Nord care a testat un număr record de rachete și a făcut pregătiri pentru a relua testele nucleare pentru prima dată din 2017.

Phenianul a criticat dur exercițiile comune ca fiind o dovadă a politicilor ostile ale Seulului și Washingtonului.

„Inamicul trebuie să înceteze imediat acțiunile militare provocatoare în zona din apropierea liniilor de front”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei nord-coreene, citat de KCNA.

Mai mult, armata nord-coreeană a emis o alertă de urgență de luptă pentru unitățile de la toate nivelurile, iar trupelor li s-a ordonat să intensifice supravegherea, a mai  precizat purtătorul de cuvânt. Ministerul Apărării din Coreea de Sud a respins comentariile Phenianului.

„Nu este niciodată acceptabil ca Nordul să critice în mod nedrept antrenamentele normale dintre Coreea de Sud și Statele Unite”, a  mai adăugat purtătorul de cuvânt al armatei nord-coreene.

„Ea (n.r Coreea de Nord) este pe deplin responsabilă pentru consecințele încălcării sale unilaterale și continue” a acordului din 2018, se arată în declarație.

Citiți și: După amenințările cu arme nucleare, Kim Jong-un și-a prezentat fiica lumii întregi