Teodor Atanasiu: Ar fi suficient un partid de mărimea UNPR ca moţiunea de cenzură să treacă

PNL a început, luni, discuţiile cu parlamentarii Puterii pentru susţinerea moţiunii de cenzură. Prim-vicepreşedintele liberal, Teodor Atanasiu, a declarat că ar fi suficient un partid de mărimea UNPT ca moţiunea de cenzură să treacă.

21 sept. 2015, 13:49
Teodor Atanasiu: Ar fi suficient un partid de mărimea UNPR ca moţiunea de cenzură să treacă

Pentru noi este foarte clar că domnul Victor Ponta şi-a pierdut autocenzura, deci nu mai sperăm să ia o decizie unilaterală de retragere din fruntea Guvernului, iar faptul că astăzi începe procesul dânsului, faptul că problemele juridice se acutizează, în loc să se îndepărteze de Victor Ponta ne-a dus la această decizie fermă de a încerca să-l înlăturăm din fruntea Guvernului României printr-o moţiune de cenzură„, a explicat Teodor Atanasiu motivele moţiunii de cenzură a PNL, potrivit rfi.ro.

VEZI ŞI: Tăriceanu REFUZĂ să discute cu liderii PNL despre moţiunea de cenzură

Liberalul a precizat că PNL va discuta „cu toate partidele politice parlamentare, inclusiv cu parlamentari de la Partidul Social Democrat” pentru susţinerea moţiunii de cenzură. „O să discutăm şi cu cei de la UNPR şi cu cei de la ALDE, din cercul Puterii şi bineînţeles cu cei de la UDMR şi PSRO, din Opoziţie. Sunt suficiente voturi la aceste partide ca o moţiune de cenzură să treacă. De asemenea, eu am încredere că sunt şi parlamentari PSD, care simt cum le fuge pământul de sub picioare şi văd cum pierd procente zi de zi cu Victor Ponta în fruntea Guvernului„, spune liberalul.

Acesta a spus că „ar fi suficient un partid de mărimea UNPR-ului, lipsesc 40 şi ceva de voturi. cei de la UNPR au peste 50, ALDE are 36, deci sunt suficiente voturi dacă unul dintre aceste partide plus câţiva parlamentari de la celelalte vin alături de noi„.

CITEŞTE ŞI: UDMR va vota cel mai probabil moţiunea de cenzură