Teodorovici dă de pământ cu ANAF după măsura privind impozitarea prestatorilor de servicii de la nunți din 2013 până în prezent

Inspectorii ANAF îi iau în colimator pe proaspeţii căsătoriţi. Mai exact, le trimite mirilor formulare prin care să spună cine le-a făcut fotografiile la nuntă, de unde au făcut rost de muzică şi dacă au primit chitanţă pentru serviciile plătite. Altfel, mirii riscă să fie amendaţi. Eugen Teodorovici a criticat dur măsura ANAF-ului de a impozita prestatorii de servicii de la nunți din 2013 până în prezent în baza unor declarații pe care însurățeii sunt obligați să le completeze. "Asta cu nunțile, botezurile și ce au început să facă ei acolo mi se pare o acțiune din asta de hăituială din partea ANAF-ului față de contribuabili", a declarat Teodorovici.

RomaniaTV.net
18 oct. 2018, 13:08
Teodorovici dă de pământ cu ANAF după măsura privind impozitarea prestatorilor de servicii de la nunți din 2013 până în prezent

„Este reală chestiunea asta. Cei de la Prahova au postat chiar și pe Facebook circulara asta. Bun, este în temeiul legal, numai că asta cu siguranță, pe o listă de priorități a ANAF-ului este undeva mult, mult în josul listei. ANAF-ul avea multe alte lucruri de făcut înantea acestei măsuri. Întrebarea care se pune este de ce tot timpul ANAF-ul recționează și nu acționează?”, a declarat ministrul Finanțelor pentru DCNews.

Eugen Teodorovici a mai explicat și la ce se poate ajunge în acest caz, dacă lucrurile vor rămâne așa. „Adică, vă dați seama, ei acum din 2013 ce să facă? Se duce într-o zonă în care nu are cum să se mai oprească. Cineva va trage pe chestia asta. De ce? A făcut unul o nuntă în 2013, perfect. El acum e notificat să îți spună ție, Fisc, cine a fost la el la nuntă să îi facă poze, să îi cânte, să-l distreze. Vă dați seama că firmele care au asigurat cateringul, aranjamentul floral și așa mai departe au avut contracte, nu e niciun fel de problemă, și-au declarat la stat veniturile. Persoana fizică, adică mirii, pe de o parte, ar trebui să spună lucrurile astea. Ei se vor gândi atunci când o să primească hârtia că poate cineva deja știe cine le-a făcut poză la nuntă, de exemplu, și atunci o să spună ‘aoleu ce facem?’ sau să spună ‘nu îmi mai amintesc’ și nu ai ce să faci teoretic. Dar poți să te gândești, (n.r. în calitate de prestator) ‘domnule dar dacă ăla care mi-a făcut poze a dat declarație deja la FISC și a anunțat că el a fost și că a primit suma de nu știu câte mii de lei să filmez la nuntă?’ În cazul în care mirele declară chestia asta, că Popescu a făcut poze și i-a dat o sumă, Popescu pe de o parte trebuie să spună de ce nu a declarat la FISC acel venit și pe de altă parte, mirele trebuie să declare de unde au avut miile de lei să îl plătească pe Popescu să îi facă poze. Este o imbecilitate a celor de la ANAF chiar dacă este în lege”, a mai declarat ministrul de Finanţe.

„Asta cu nunțile, botezurile și ce au început să facă ei acolo mi se pare o acțiune din asta de hăituială din partea ANAF-ului față de contribuabili. Tot tu greșești ca stat, ai mii de angajați în sistem și nu ești capabil să anticipezi astfel de situații și acum vii după ani de zile să ce? E o făcătură pe care FISC-ul încearcă să o facă încercând să dea vina pe altcineva decât pe Fisc pentru astfel de acțiune. Sau să spună, domnule, ne-am tezit acum și cine face nunta este obligat să facă o declarație ca dacă ai alte persoane particulare care fac anumite servicii cu ocazia acelui eveniment, foarte bine. Dar fă-o de acum încolo ca omul să știe, nu să vii după cinci ani de zile să bagi frica în tinerii căsătoriți. Până la final de an sau începtul anului viitor, cum am promis, lucrurile se vor schimba. O să fie și mai puțini acolo ca să nu mai aibă timp de astfel de idei”, a conchis ministrul.