Tesla dă în judecată Guvernul SUA din cauza tarifelor aplicate de administraţia Trump

Tesla, cea mai mare companie producătoare de maşini electrice, a dat în judecată guvernul Statelor Unite şi pe reprezentantul pentru Comerţ al SUA, Robert Lighthizer. Decizia vine din cauza tarifelor aplicate de administraţia Trump produselor importate de companie din China.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 07:00
Tesla dă în judecată Guvernul SUA din cauza tarifelor aplicate de administraţia Trump

Potrivit procesului înregistrat la Curtea pentru Comerţ Internaţional a Statelor Unite, Elon Musk vrea ca instanţa să anuleze două tarife impuse de administraţia Trump şi să returneze, cu dobândă, fondurile plătite de Tesla din cazua acestor tarife.

Tarifele respective sunt cunoscute ca Lista 3 şi Lista 4. Lista 3 a intrat în vigoare în 2018 şi impune în prezent tarife de 25% pentru bunuri importate din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, iar Lista 4 a intrat în vigoare în 2019 şi constă în prezent în tarife de 7,5% pentru importuri din China de 120 de miliarde de dolari.

Citeşte şi: Elon Musk a lansat cel mai ieftin model Tesla: „A fost visul nostru dintotdeauna”

Ambele liste includ sute de produse extrem de specifice, de la materii prime la componente electronice. Reclamaţia Tesla nu descrie pentru ce produse a plătit compania tarife şi nici suma plătită, scrie news.ro.

Tesla şi biroul Reprezentantului pentru Comerţ al SUA nu au răspuns solicitărilor de comentarii.


loading...