Test de inteligență. Corectează ecuația 7+1=9, mutând două bețe de chibrit. Reușești să găsești toate soluțiile?

Un test de inteligență din bețe de chibrit este o provocare intereseantă. Cu două mutări treuie să corectați ecuația 7+1=9.

13 ian. 2024, 07:30
Test de inteligență. Corectează ecuația 7+1=9, mutând două bețe de chibrit. Reușești să găsești toate soluțiile?
Test IQ cu bețe de chibrit

Orice test de inteligență este un antrenament bun pentru creier. Cele cu bețe de chibrit sunt foarte cunoscute, însă unele sunt greu de rezolvat. Aceste este pentru persoanele cu un IQ peste medie.

Deși pare ușor, atunci când te gândești la rezolvare, simți că ai nevoie de un timp mai mare sau mai mic. DEvine test de inteligență pentru persoanele cu IQ peste medie dacă se impune o limită de timp de 30 de secunde, de exemplu. Dacă reușești în acest timp, mintea ta este brici.

Citește și: Test IQ pentru șoferi. În ce ordine vor trece cele trei autoturisme din această poză?

Dacă încă mai ai nevoie de timp, nu renunța. Privește ecuația cu atenție.

Ai găsit răspunsul? Dacă nu, nu-ți face griji, găsești explicația mai jos.

Timpul s-a scurs! Ecuația 7+1=9 devine, cu două mutări simple, 3+1=4.

Cifra 7 devine 3, iar cifra 9 devine 4, după ce am mutat două bețe de la cifra 9 și le-am pus cifrei 7. Astfel, 7-1=9 devine 3+1=4.

Mai există două soluții corecte. Tu reușești să le identifici?

Citește și: Test de inteligență cu chibrituri. Doar 15% reușesc să mute un băț și să găsească răspunsul corect

Dacă nu, iată-le mai jos:

Dacă îândreptăm un băț de la cifra 7 și mai adăugăm unul de la cifra 9, obținem 4+1=5.

Totodată, dacă luăm un băț de la + și îl adăugăm cifrei 1, obținem 7-7=9. De la cifra 9, dacă îndreptăm un băț de chibrit, obținem cifra 0. Astfel, avem 7-7=0.

Ce este un test IQ

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.

Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală. Ulterior, Guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că, dacă oameni necalificați vor intra în luptă, acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați.

IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.