Test de inteligență cu chibrituri. Doar 15% reușesc să mute un băț și să găsească răspunsul corect

Test IQ cu bețe de chibrit. Chiar dacă pare o provocare matematică extrem de banală, nu este atât de simplă de rezolvat. Există două soluții corecte!

11 ian. 2024, 23:16
Test de inteligență cu chibrituri. Doar 15% reușesc să mute un băț și să găsească răspunsul corect
Test de inteligență cu bețe de chibrit

Doar 15% dintre oameni reușescă să rezolve acest test de inteligență. Problema este înșelător de simplă! Avem în față un calcul care, la prima vedere, pare extrem de banal.

Ecuația este formată din mai multe bețe de chibrit, iar provocarea este clară: cum putem muta un singur băț de chibrit, pentur ca întreaga ecuație să devină corectă.

Citește și: Test de perspicacitate. Găsește diferențele dintre aceste imagini, în doar 15 secunde

Acesta este momentul în care cei mai mulți dintre noi începem să ave, dificultăți, motivul fiind faptul că, deși cifrele sunt unele foarte mici, testul este mult mai dificil decât pare.

În cazul de față, întrebarea este simplă – Cum putem muta un băț de chibrit pentru ca ecuația „6+4=4” să aibă sens?

Dacă aveți probleme cu acest test, nu vă faceți griji! Mai jos puteți vedea exact care este răspunsul. Dacă analizăm problema, vom observa că ecuația nu este chiar atât de greu de rezolvat precum pare. Tot ce trebuie să facem este să mutăm un băț de chibrit de la „+”, pentru a forma, din „6”, cifra „8”. Astfel, ecuația devine „8-4=4”.

Citește și: Test IQ pentru cei mai vigilenți! Găsește cele opt diferențe din imagine și în zece secunde

Mai există o variantă! Dacă îndreptăm bățul de la cifra „6” formăm cifra „0”, iar astfel obținem „0+4=4”

Dacă nu ai reușit să rezolvi de unul singur testul, nu vă faceți griji, internetul este plin de astfel de provocări matematice, cu bețe de chibrit.