Test de inteligenţă. Geniile îl rezolvă în două minute. Tu în cât timp îl poţi face?

Test de inteligenţă. Dacă vrei să iei o mică pauză şi nu ştii cum ce să faci, ei bine, avem soluţia. Te poţi delecta cu un mic test, care îţi verifică nivelui IQ-ului. De obicei, genii reuşesc să facă aceste socoteli în maxim două minute.

07 mai 2023, 12:34
Test de inteligenţă. Geniile îl rezolvă în două minute. Tu în cât timp îl poţi face?
Test de inteligenţă

Test de inteligenţă. Acest tip este adesea utilizat de specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unui individ. În zilele noastre, multe astfel de teste sunt disponibile online, sub formă de șiruri de numere, iluzii optice, teste cu chibrituri sau imagini amuzante.

Test de inteligenţă. Cât timp ţi-a luat să-l rezolvi?

Dacă au trecut mai bine de două minute şi nu ai reușit să îți dai seama care este răspunsul corect, nu ai de ce să-ţi faci griji. Răspunsul corect al testului este 21, iar mai jos scriem şi explicaţia.

Răspuns corect:  Măr – 7, Struguri – 12, (1) O Banană – 2. Total: 7+12+2=21

Citeşte şi: Test IQ extrem de dificil. Găsește tigrul diferit din imagine în mai puțin de 10 secunde

Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.

Testele de inteligență cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în 1905 de psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911). Multă vreme, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psiholog pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activitățile şcolare.

Acesta a ţinut să precizeze, atunci, că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.