Teste COVID FALSE, depistate în Bucureşti. Bărbatul care le vindea cu 150 de lei, pe internet a fost ridicat de poliţişti!

Un bărbat din Bucureşti, care vindea cu 150 de lei rapoarte false de analiză pentru teste negative de COVID-19, a fost ridicat de autorităţi.

22 apr. 2021, 10:10
Teste COVID FALSE, depistate în Bucureşti. Bărbatul care le vindea cu 150 de lei, pe internet a fost ridicat de poliţişti!

Teste COVID FALSE, depistate în Bucureşti. Acesta este acuzat de fals material în înscrisuri oficiale.

Teste COVID FALSE, depistate în Bucureşti. Bărbatul care le vindea cu 150 delei a fost ridicat de poliţişti!

”Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale”, anunţă Poliţia Capitalei.

Din datele şi probele administrate în cauză în perioada februarie – aprilie 2021 de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane necunoscute au postat mai multe anunţuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, întocmesc rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate în mod necorespunzător adevărului rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detecţia virusului SARS-COV2, ce pot fi folosite de către cei interesaţi pentru prezentarea la locul de muncă sau în scop de călătorie.

De altfel, cinci români sunt cercetaţi penal după ce au încercat să treacă din România în Bulgaria pe la vama Giurgiu folosind teste COVID-19 false.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară, la intervale diferite de timp, cinci cetăţeni români, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, pentru a li se permite intrarea în Bulgaria. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităţilor bulgare, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile menţionate în documente, acestea fiind false”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu, potrivit Agerpres.

Trei dintre cetăţenii români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cei cinci au renunţat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citeşte şi: Percheziţii în Capitală, la o agenţie de turism. Teste COVID false, vândute românilor care voiau să părăsească ţara!