Testul suprem al creierului: Stai într-un picior timp de 20 de secunde

Ţi-am pregătit un test rapid care poate dezvălui foarte multe informaţii despre sănătatea creierului tău, dar şi despre riscurile pe care le ai în faţa unui atac cerebral.

RomaniaTV.net
14 ian. 2015, 10:46
Testul suprem al creierului: Stai într-un picior timp de 20 de secunde

Daca nu poti sa stai intr-un picior timp de 20 de secunde, azi iti explicam ceea ce ar putea sa dezvaluie acest test despre creierul tau.

Ce ar fi daca ti-am spune ca incercarea de a sta intr-un picior timp de 20 de secunde (sau mai mult) ar putea sa te ajute sa afli mai multe despre starea de sanatate a creierului tau? S-ar putea sa crezi ca cei care s-au gandit la asta sunt un pic dezechilibrati. Dar exact asta sugereaza un nou studiu publicat in jurnalul „Stroke”.

Citeşte şi Ce sucuri naturale să bei ca să-ţi scadă colesterolul

Cercetatorii de la Centrul de Medicina Genomica din cadrul Universitatii Kyoto din Japonia au pus aproximativ 1400 de persoane (varsta medie era de 67 de ani) sa stea cu un picior ridicat si cu ochii deschisi un timp care ajungea pana la 60 de secunde. Toata lumea a incercat asta de doua ori; cei mai buni timpi au fost utilizati pentru analiza. Apoi, cu ajutorul tehnologiei RMN, cercetatorii au scanat creierul tuturor participantilor.

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care s-au chinuit sa stea in echilibru timp de 20 de secunde aveau mici tulburari vasculare cerebrale („small-vessel disease” – SVD), chiar daca acestea nu prezentau niciunul dintre simptomele clasice. SVD este legat de accidentul vascular cerebral, dementa si chiar boala Parkinson.

Citeşte şi Riscuri medicale pentru barbaţii de peste 40 de ani

Dintre persoanele care au avut un dezechilibru in timp ce incercau sa stea intr-un picior, 15% aveau o micro-leziune cu sangerare la nivelul creierului (30% aveau doua astfel de micro-leziuni), iar 16% aveau un blocaj arterial cerebral (35% aveau doua astfel de blocaje). In plus, participantii cu cei mai mici timpi in care au reusit sa stea in echilibru intr-un picior aveau, de asemenea, cele mai mici rate in ceea ce priveste performanta mintala.

Cum poate faptul ca stai intr-un picior sa iti ofere o perspectiva asupra sanatatii creierului?

Citeste continuarea pe feminis.ro.