Theodor Paleologu a votat la Ambasada Franţei din Bucureşti

Sute de oameni au venit să îl aleagă pe viitorul preşedinte al Franţei. Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, care are şi cetăţeni franceză, a votat la Ambasada Franţei din Bucureşti.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 07:02
Theodor Paleologu a votat la Ambasada Franţei din Bucureşti

În România trăiesc peste 1.900 de francezi, iar pentru ei a fost amenajată o secţie specială de votare la Ambasada franţei din Bucureşti. La această secţie din cadrul ambasadei a votat şi Theodor Paleologu, – fostul ministru al Culturii şi fiul lui Alexandru Paleologu – care are şi cetăţenie franceză.

„Până la urmă, alegerile astea sunt un referendum pro sau anti Sarkozy. S-ar putea sa iasă Sarkozy până la urmă. Am ambele cetăţenii şi o să votez şi în iunie, la alegerile locale şi apoi la Parlamentare”, a declarat Paleologu.

„Nu fac niciun secret din faptul că am votat cu Nicolas Sarkozy, ca în 2007. E un om politic remarcabil. Am votat ca cetăţean francez, pentru binele Franţei şi ca european. Sarkozy e un bun european”, a mai spus Paleologu, care era însoţit la vot şi de fiul său, Mihail, care abia a împlinit 18 ani.

Spre prânz, secţia din Bucureşti s-a aglomerat. „Am fost surprins să văd atâţia francezi la Bucureşti. N-am crezut că alegerile sunt atât de urmărite, că vor veni atât de mulţi oameni”, a spus unul dintre cetăţenii francezi care stăteau la rând ca să voteze în secţia din ambasadă.

Aproximativ 1000 de persoane au votat la Ambasada din Bucureşti, din totalul de 1900 de francezi cu drept de vot. Peste două săptămâni, pe 6 mai, francezii din România se întorc la urne pentru cel de-al doilea tur de scrutin.