Theresa May îl face pe Donald Trump responsabil de tensiunile din Golf şi înarmarea nucleară a Iranului

Premierul britanc Theresa May este de părere că cea mai bună metodă de a preveni înarmarea Iranului cu arme atomice este să se ajungă la un acord de compromis.

RomaniaTV.net
17 iul. 2019, 20:05
Theresa May îl face pe Donald Trump responsabil de tensiunile din Golf şi înarmarea nucleară a Iranului

Theresa May a declarat miercuri că Acordul nuclear cu Iranul trebuie protejat „indiferent de provocări”. „Indiferent dacă ne place sau nu, un acord de compromis rămâne cea mai bună cale de a obține rezultatul pe care toți îl căutăm, de a preveni înarmarea Iranului cu o armă atomică, și de a conserva stabilitatea în regiune”, a afirmat premierul britanic.

Relaţiile dintre SUA şi Iran sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţiei Trump, după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. La rândul său, preşedintele Trump cere o limitare a activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Citeşte şi Uniunea Europeană este hotărâtă să salveze Acordul de la Viena, din 2015, în dosarul nuclear iranian

UE i-a cerut Iranului să pună capăt toate activităţile nucleare interzise prin Acordul nuclear din anul 2015.

Teheranul a anunţat decizia de a purifica uraniu într-o concentraţie care depăşeşte limita de 3,67%, stabilită prin Acordul nuclear din 2015. Teheranul a anunţat însă că a depăşit concentraţia de 4,5% în producţia de uraniu îmbogăţit.