Ţi se întâmplă ASTA în fiecare dimneaţă? Este un semn că suferi de DIABET ZAHARAT

Cum te trezeşti dimineaţa îţi este sete şi orice cantitate de apă ai bea simţi în continuare nevoia de a bea lichide? Dacă da, este un semn clar că trebuie să te prezinţi urgent la medic, setea excesiva fiind unul dintre primele simptome vizibile ale diabetului zaharat. 

RomaniaTV.net
12 aug. 2017, 07:48
Ţi se întâmplă ASTA în fiecare dimneaţă? Este un semn că suferi de DIABET ZAHARAT

Setea excesivă este cauzata de nivelul crescut de zahar din sange. De multe ori, consumul de apa nu potoleste setea si tot simti nevoia de hidratatare.

Diabetul poate determina si foamea excesiva. Poti simti ca iti este foame chiar si dupa ce ai servit o masa bogata. Ceea ce e curios, e faptul ca diabetul poate cauza pierderi de greutate chiar daca mananci peste masura. 

Un alt simptom important ar fi urinarea frecventa, semn ca glicemia este suficient de mare, iar glucoza incepe sa se verse in urina. Pentru ca rinichii nu pot tine pasul cu nivelurile ridicate de glucoza, ei permit ca o parte din zahar sa ajunga in urina, ceea ce duce la urinari mai dese decat in mod normal.

Alte semne sau simptome care pot aparea: vedere incetosata, piele uscata sau iritata, infectii frecvente, taieturi sau sangerari care se vindeca foarte greu.

La persoanele tinere diabetul are o simptomatologie mai agresiva. De aceea, bolnavul vine la medic in scurt timp de la declansarea simptomelor. Acestea sunt: scadere in greutate, persoana are o foame destul de importanta desi slabeste; de asemenea are un miros mai special de acetona, urineaza foarte des, ii este foarte sete si are uneori si infectii – viroze, tuberculoze.