Tichete de creşă 2021. Cine le primeşte şi ce se întâmplă cu valoarea lor

Tichete de creşă 2021. Potrivit unui ordin al Ministerului Muncii, pubicat deja în Monitorul Oficial, valoarea tichetelor de creşă se majorează începând cu luna aprilie.

26 apr. 2021, 08:57
Tichete de creşă 2021. Cine le primeşte şi ce se întâmplă cu valoarea lor
Tichete de creşă 2021. Cine le primeşte şi ce se întâmplă cu valoarea lor

Tichete de creşă 2021. Salariaţii care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu vârsta de până la doi ani și de indemnizația aferentă vor primi începând cu luna aprilie tichete de creşă în valoare de 480 de lei.

Tichete de creşă 2021. Veşti bune pentru părinţi

Citeşte şi Vouchere-cadou pentru această categorie de români. Metoda ingenioasă prin care un centru de transfuzii vrea să motiveze oamenii să doneze sânge

Potrivit ordinului ministrului Muncii şi ministrului finanţelor,  începând cu luna aprilie 2021 valoarea tichetelor de creșă se majorează cu zece lei. Astfel, angajaţii care nu beneficiază de concediu pentru creşterea copiilor vor primi tivchete de creşă în valoare de 480 de lei.

Ultima majorare înainte de aceasta a avut loc în aprilie 2020, când suma a crescut de la 460 lei la 470 lei.

Așa cum stabilește Legea nr. 165/2018, tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se acordă lunar salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă, potrivit avocatnet.ro. 

Tichetele pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. Pe de altă parte, de tichetele de creșă nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

În plus, tichetele de creșă se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutor financiar ce se acordă părinților care revin la lucru înainte de încheierea concediului pentru creșterea copilului.

Citeşte şi Rabla pentru electrocasnice 2021 începe în aprilie. Suma alocată e aproape dublă. Ce valoare au noile vouchere


loading...