TIMBRU DE MEDIU: Cum îţi poţi lua banii înapoi dacă ai plătit TAXA AUTO

TAXA DE TIMBRU:Cei care au plătit timbrul de mediu şi se consideră nedreptăţi pot cere restituirea sumei achitate. Avocaţii deja au găsit „portiţele” necesare şi spun că, odată declanşată acţiunea, soluţia nu poate să fie decât în favoarea celor care au înmatriculat.

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 13:35
TIMBRU DE MEDIU: Cum îţi poţi lua banii înapoi dacă ai plătit TAXA AUTO

TIMBRU DE MEDIU: Constănţenii care au achitat timbrul de mediu (mulţi dintre ei chiar mii de euro) pot cere restituirea sumelor achitate, scrie cugetliber.ro. Avocaţii şi-au făcut bine temele, au găsit motivaţiile necesare, aşadar procesele vor începe să curgă. Pe scurt, OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule încalcă, în primul rând, principiul liberei circulaţii a mărfurilor. Deja au fost admise acţiuni în ţară, deci se poate.

„Au fost admise deja acţiuni la Teleorman, de exemplu. Motivaţia este următoarea: noua formulă de calcul a timbrului creşte taxele pentru autoturisme Euro 3 şi Euro 4 şi scade pentru Euro 1, Euro 2 şi non-euro. Adică, pentru autoturismele care poluează mai puţin, respectiv Euro 3 şi Euro 4, se plăteşte o taxă mai mare decât pentru autoturismele care poluează mai mult-cele non-euro, Euro 1 şi Euro 2. Această creştere excesivă a cuantumului timbrului afectează dreptul de proprietate a celor care doresc să vândă bunul respectiv. Nu mai pot să vândă liber bunul respectiv, la preţul pe care îl doresc aceştia, pentru că sunt condiţionaţi de plata acestei taxe de timbru, mă refer la Euro 3 şi Euro 4, care sunt cele mai vândute. Masa cea mai mare a autovehiculelor comercializate reprezintă autovehicule Euro 3 şi Euro 4. Prin aceasta se încalcă un articol privind libera circulaţie a bunurilor din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene”, explică avocatul Bogdan Marian Pavel.

Mai multe detalii aici.