TITULARIZARE 2014. Profesori, prinşi copiind la examen

TITULARIZARE 2014. Mai multe cadre didactice au fost prinse încercând să copieze la examenul de tilularizare.

21 iul. 2014, 11:49
TITULARIZARE 2014. Profesori, prinşi copiind la examen

TITULARIZARE 2014. Doi dintre candidaţii la examenul de titularizare în învăţământ care au fost surprinşi în timp ce încercau să copieze cu ajutorul telefonului mobil au fost eliminaţi din concurs, la Slatina, potrivit preşedintelui comisiei de examen, Cristina Nica. 

Aceasta a declarat luni că respectivii candidaţi susţineau examenul la centrul de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Slatina. 

TITULARIZARE 2014 EDU.RO, SUBIECTE la proba scrisă: Emoţii pentru 32.000 de profesori

Cristina Nica a menţionat că de la examenul de titularizare desfăşurat luni au lipsit 95 de candidaţi din cei 872 înscrişi. 

Cei mai mulţi dintre candidaţi, respectiv 130, au vizat un post de învăţător sau educator, însă numărul posturilor vacante titularizabile, cu o viabilitate mai mare de patru ani, pentru învăţători este de doar două, iar pentru educatori de doar trei.

Numărul total al posturilor titularizabile în învăţământul preuniversitar în judeţul Olt este de 19, însă candidaţii la titularizare care vor obţine note mai mari de cinci pot ocupa posturi vacante pe o perioadă de timp mai mică de patru ani. 

La concursul de titularizare organizat anul trecut, peste 70% dintre candidaţii din judeţul Olt au obţinut note peste 5, şi aproape 40% au note mai mari de 7.

Profesor de fizică din Bistriţa-Năsăud, prins cu fiţuica la examenul de titularizare

TITULARIZARE 2014. Un profesor de fizică din judeţul Bistriţa-Năsăud, care a susţinut luni examenul de titularizare, în speranţa că va prinde un post cu o valabilitate mai mare de patru ani, a fost eliminat din concurs după ce a încercat să copieze cu ajutorul unei fiţuici, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de către inspectorul şcolar general adjunct, Mihai Mureşan.

EXAMEN DE DEFINITIVAT 2014. Un profesor a fost prins copiind la examen

Din totalul de 780 de candidaţi înscrişi la examen, un număr de 92 au absentat, numărul fiind mai mare decât cel de anul trecut. De asemenea, au existat candidaţi care au părăsit sala de examen după ce au văzut subiectele.

Cei mai mulţi dintre cei care au susţinut examenul de titularizare şi-au dorit posturi de educatoare (182 candidaţi), învăţătoare (149) şi profesori de educaţie fizică şi sport (70).

În Bistriţa-Năsăud sunt disponibile peste 800 posturi în învăţământ, însă doar o sută sunt titularizabile, restul urmând să fie ocupate de suplinitori.

Examenul de titularizare s-a desfăşurat în trei centre stabilite la nivelul municipiului Bistriţa, iar rezultatele vor fi afişate în data de 25 iulie.