Titus Corlățean: Voi face o vizită la Kiev în perioada următoare

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a anunțat marți că va întreprinde în perioada următoare o vizită la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 13:25
Titus Corlățean: Voi face o vizită la Kiev în perioada următoare

„Am căzut de acord ca în perioada următoare să întreprind o vizită la Kiev pentru a discuta despre modul în care românii care trăiesc în Ucraina trebuie să beneficieze de standardele europene de protecție și aici am salutat faptul că președintele interimar al Ucrainei a refuzat să semneze decretul de promulgare a legii care abroga vechea lege privind limbile regionale și minoritare”, a afirmat Titus Corlățean la finalul discuțiilor cu membrii Comisiilor reunite de politică externă ale Parlamentului pe tema crizei din Ucraina.

Șeful diplomației române a arătat că marți dimineață a discutat telefonic cu omologul său ucrainean legat de poziția României pe tema situației din țara vecină.

„Am informat membrii comisiilor parlamentare în legătură cu conținutul discuției telefonice pe care am avut-o în această dimineață cu domnul ministru de Externe ucrainean. Poziția României este apreciată, poziția principială fermă de respectare a integrității teritoriale, a suveranității Ucrainei și de condamnare împreună cu partenerii europeni și euroatlantici a violării clare a acestor prerogative de suveranitate, acestui act de agresiune pe care acțiunea militară rusă l-a întreprins pe un teritoriu aparținând statului ucrainean”, a subliniat Corlățean.

Totodată, ministrul român de Externe a anunțat intenția MAE de a trimite o echipă de negociatori la Kiev pentru finalizarea acordului de mic trafic de frontieră dintre România și Ucraina.