Toader spune că şi PDL poate convoca Parlamentul

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că şi PDL poate convoca Parlamentul, arătând că democrat-liberalii au o treime dintre parlamentari pentru convocare.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 10:04

Toader a fost întrebat înaintea şedinţei BPN al PDL dacă PDL poate convoca Parlamentul în cazul în care USL nu va face acest lucru. „Avem dreptul şi noi să-l convocăm. Se convoacă de o treime din Biroul permanent sau din deputaţi”, a răspuns Mircea Toader, menţionând că PDL are o treime din parlamentari.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că nu crede că USL va trage de timp la convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului care să constate invalidarea referendumului, arătând că liderul grupului parlamentar socialist din PE a cerut PSD să valideze rapid rezultatul votului popular.

Întrebat dacă se aşteaptă ca USL să tragă de timp şi să nu convoace sesiunea extraordinară a Parlamentului, Blaga a spus: „Dacă nu, vom convoca noi, dar nu cred că vor face lucrul acesta. Uitaţi-vă doar la declaraţiile liderului grupului parlamentar socialist din PE care cere PSD să respecte regulile şi să valideze rapid să recunoască rezultatele votului popular. Asta vom face şi noi”.