Toalete publice cu cronometru. Utilizatorii vor fi avertizaţi când expiră timpul alocat nevoilor fiziologice

Constanţa va avea toalete publice cu cronometru. Acestea vor fi dotate cu sisteme de afișaj electronic a timpului alocat pentru nevoile fiziologice și de avertizare optică și sonoră a ultimelor minute de utilizare.

24 feb. 2021, 18:28
Toalete publice cu cronometru. Utilizatorii vor fi avertizaţi când expiră timpul alocat nevoilor fiziologice
Toalete publice cu cronometru. Utilizatorii vor fi avertizaţi când expiră timpul

Toalete publice cu cronometru în Constanţa. Primăria a iniţiat un proces de consultare a pieţei pentru stabilirea valorii estimate a procedurii de achiziţie publică a unor toalete publice cu cronometru. Acestea vor fi dotate cu sisteme de avertizare a ultimelor minute de utilizare.

Toalete publice cu cronometru în Constanţa

În vederea determinării valorii estimate a achiziției de toalete modulare racordabile la rețelele de utilități, Municipalitatea solicită firmelor interesate să transmită oferte de preț pentru achiziția de toalete noi, simple și pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru închirierea acestora în perioada sezonului estival.

Toaletele trebuie să aibă structură metalică modulară, pereţi din panouri tip sandwich cu faţa plană, să fie protejate corespunzător cu vopsea specială pentru a rezista la intemperii şi antigrafitti, să fie dotate cu sistem antifurt (sirenă şi senzor de vibraţii impact), la interior să aibă pereţii şi pardoseala placate cu panouri din tablă de inox etc, potrivit focuspress.ro. 

Toaletele trebuie să fie dotate cu obiecte sanitare antivandalism.

Mai mult, Primăria cere ca aceste toalete să aibă și cronometre. Adică, utilizatorii lor vor avea în fața ochilor un afișaj electronic care indică timpul alocat pentru utilizare, pentru nevoile fiziologice, pe toată perioada utilizării, iar în ultimele minute alocate un sistem de presemnalizare optică și sonoră îi va avertiza că trebuie să părăsească toaletele.

Data-limită de transmitere a ofertelor este 5 martie a.c., ora 16.00, iar acestea pot fi transmise pe e-mail.

Citeşte şi Motivul inedit pentru care colacul scaunului de toaletă publică are forma unui U

Toaletele publice transparente, noua atracţie la Tokyo: „Două lucruri ne interesează atunci când intrăm”

Deşi, la prima vedere, ar fi greu de acceptat să intri într-o toaletă publică transparentă, ei bine, lucurile se schimbă când afli care este rolul ei, de fapt. Structurile există deja şi sunt date în folosinţă la Shibuya, un cartier la modă în Tokyo.

Arhitectul-star Shigeru Ban revoluţionează problema imaginii toaletelor publice – de care oamenii se tem pentru că sunt murdare, miros urât şi sunt sordide – făcându-le literalmente transparente, relatează DPA.

Atunci când nu sunt folosite, pereţii de sticlă, în culori pastelate, sunt transparenţi, iar vasele de toaletă şi chiuvetele albe şi curate pot fi văzute de toată lumea. Imediat ce uşa este încuiată, sticla devine opacă, prin intermediul preţilor inteligenţi, alimentaţi cu electricitate.

Citeşte şi Interzis la toaletă, în timpul zborurilor. Din cauza riscului de Covid, China le recomandă stewardezelor şi piloţilor să poarte scutece

Aceste noi structuri fac parte dintr-un proiect, intitulat Tokyo Toilet, al Nippon Foundation, care speră să transforme toaletele publice într-un loc calm şi liniştit.

”De două lucruri suntem preocupaţi atunci când intrăm într-o toaletă publică, mai ales dacă se află într-un parc. Primul este curăţenia, iar al doilea dacă este cineva înăuntru”, scrie Ban pe site-ul proiectului.