Toate spitalele din Bucureşti trebuie să organizeze circuite pentru internarea bolnavilor cu COVID. Solicitarea de urgenţă a DSP

Măsuri excepţionale urmează să fie luate pentru extinderea capacităţii de internare a bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus. Toate spitalele din Bucureşti trebuie să se reorganizeze în aşa fel încât să creeze circuite pentru internarea pacienţilor COVID-19 pozitivi. Solicitarea a fost trimisă miercuri conducerii unităţilor medicale de Direcţia Generală de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DGSPMB).

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 16:24
Toate spitalele din Bucureşti trebuie să organizeze circuite pentru internarea bolnavilor cu COVID. Solicitarea de urgenţă a DSP

Spitalele din Capitală au primit o adresă de la DGSPMB prin care se solicită reorganizarea astfel încât să se creeze circuite pentru internarea pacienţilor COVID-19 pozitivi, notează Mediafax.

„Urmare a situaţiei epidemiologice existente create de evoluţia pandemiei COVID-19 şi a numărului insuficient de paturi dedicate pacienţilor pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităţilor sanitare de fază I, fază II şi suport COVID-19, să solicităm să întreprindeţi cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităţilor sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienţilor COVID-19 pozitivi cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanţii DGSPMB către spitale.

Noile restricţii, anunţate de Guvern. Raed Afarat explică de când masca devine obligatorie în toate spaţiile deschise

Potrivit sursei citate, este nevoie „stringentă” de mărirea capacităţii de tratament COVID-19, în contextul creşterii progresive a ratei de incidenţă cumulată la 14 zile, care, marţi, era de 2,69 la mia de locuitori, în Capitală.

Raed Arafat, apel către români: Nu mai sunaţi la 112 decât dacă este o urgenţă!

Raed Arafat a venit cu noi declaraţii după şedinţa de Guvern. Secretarul de stat a făcut un apel la români şi îi roagă să înţeleagă presiunea la care sunt supuşi angajaţii serviciului de urgenţă. De asemenea, şeful DSU a transmis populaţiei să folosească numărul unic 112 doar în cazul unei urgenţe majore.

BILANŢ coronavirus 14 octombrie. Peste 4.000 cazuri noi de COVID- 19 în 24 de ore. Un nou RECORD la ATI